Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely

A Majormúzeum üde színfolt Keszthely szívében, amely változatos mezőgazdasági, agrártörténeti kiállításaival és 1,5 hektáros bemutató kerttel rendelkező Élménygazdaságával ideális helyszín rendezvények tartására. Állatsimogató, malomjátszó, népi játékok, játszópajta, valamint számos pihenőtér biztosítja a tartalmas kikapcsolódást a család minden tagja számára.

Múzeumok éjszakája a majorban

A Múzeumok Éjszakáján állandó kiállításainkkal, Élménygazdaságunkban malom- és pajtajátszóval, népi fajátékokkal, állatsimogatóval, a tavaszi-nyári pompájában tündöklő bemutatókerttel várjuk látogatóinkat.

Rendhagyó módon ezen az alkalmon elindítjuk gőzgépeinket, így működés közben is láthatóak lesznek ezek a különleges masinák!

Mindig nagy érdeklődés övezi az "Őröld meg a gabonád, süsd meg a kenyered" foglalkozásunkat, amelyen most az egész család részt vehet, hiszen két időpontban is megtartjuk ezt a családi programot. 

Hagyományos attrakcióként a sötétedés beállta után énekes-zenés kíséret mellett hatalmas tábortüzet gyújtunk. Ezután pedig népzenészek húzzák a táncházhoz a talpalávalót.

Lesz kézműves foglalkozás és családi kincskereső is.

Kemencében sült langallóval és házi készítésű szörpökkel is kedveskedünk vendégeinknek!

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Állandó kiállítás
  • kiállítás
A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár filiáléja, üde színfolt Keszthely város szívében, amely változatos… Tovább
2023. június 24. 17:00 – 20:00
  • egyéb
Interaktív kincskereső játék a család minden tagja számára.
2023. június 24. 17:00 – 20:00
  • attrakció
Rendhagyó módon ezen az alkalmon működés közben is láthatóak Fowler-féle gőzgépeink.
2023. június 24. 18:00 – 19:00
  • gyermekprogram
Őröld meg a búzádat kézi malmaink segítségével, majd készítsd el saját cipódat, amelyet kemencénkben meg is sütünk Neked! 
2023. június 24. 19:30 – 20:30
  • gyermekprogram
Őröld meg a búzádat kézi malmaink segítségével, majd készítsd el saját cipódat, amelyet kemencénkben meg is sütünk Neked! 
2023. június 24. 21:00 – 21:30
  • attrakció
A majorbéli hagyományoknak megfelelően az év leghosszabb éjszakáján sötétedéskor máglyát gyújtunk. A tábortűz fényénél meghallgatjuk Csider Sándor… Tovább
2023. június 24. 21:30 – 23:00
  • tánc
A hagyományos Szent Iván éji tűzgyújtásunkkor a Keszthely környéki fiatal népzenészekből álló Iszka Banda muzsikál. A koncert utáni táncházban is a… Tovább
Folyamatos program (2023. június 24. 17:00 – 19:00)
  • kreatív foglalkozás
Készítsd el velünk Szent Iván éji varázsképedet!