A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Állandó kiállításaink és Élménygazdaságunk tárt kapukkal várnak

Állandó kiállítás
kiállítás

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár filiáléja, üde színfolt Keszthely város szívében, amely változatos tematikájú kiállításaival és másfél hektáros kerttel rendelkező Élménygazdaságával ideális helyszín tartalmas kikapcsolódáshoz a család minden tagja számára.

Festetics örökség

A Festetics György által alapított Georgikon volt Európa elsőként alapított önálló agrár-felsőoktatási iskolája. A Festetics major 1972-óta már múzeumi keretek között, de a történeti, hagyományi örökségre alapozva, ahhoz szorosan kapcsolódva fejlődik.

Múltidéző kiállítások

- A keszthelyi agrárszakoktatás története, Dr. Bakonyi Károly emlékszobája

- Majorok népe a XVIII-XIX. században, cselédek élete

- A növénytermesztés eszközei és gépei

- "Vagyon szép szőlőhegyünk "- Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken

- A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei

- Állattenyésztési kiállítások

- Kovácsműhely, bognárműhely, kádárműhely

 

Élménygazdaság - Az aktív pihenés szigete

A Georgikon egykori gyümölcsöskertjének helyén található az Élménygazdaság, a major 1,2 ha-os hangulatos bemutatókertje fűszer- és gyógynövénykerttel, gyümölcsössel, szőlőlugassal, kemencésházzal.

A gazdaság a gyerekek kedvence, hiszen számos lehetőséget nyújt az önfeledt játékra. A pajtában mászókötelekről, mászórudakról vagy bordásfalakról ugorhatnak a puha szénába, egyensúlyozhatnak gólyalábon, gerendán, meglovagolhatják a hordót, kipróbálhatják a mocsárjárót, kiskocsin tolhatják társaikat. A gazdaság magába foglal egy háziállatokkal benépesített állatparkot, ahol lehetőség nyílik az állatok etetésére, simogatására is.

2021-ben került átadásra egy, a kisebbeket csúszdával csábító látványmalom, a Malomjátszó, amely tovább színesíti az Élménygazdaság interaktivitását.