GYIK

Hol lehet karszalagot vásárolni?

A budapesti Múzeumok Éjszakája belépőjegy-karszalagok megvásárolhatók a programban részt vevő budapesti múzeumokban és helyszíneken, valamint a jegymester.hu weboldalon is. (A Jegymester oldalon rendelt jegyek átvehetők a Jegymester központi jegyirodájában: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 31., kérhetőek Foxposttal június 18-ig, valamint kiválthatók akár a rendezvényt megelőzően is a kiválasztott múzeumok jegypénztáraiban.)

Amennyiben Múzeumok Éjszakája-jegyét egy-egy múzeum saját weboldalán, webshopján keresztül vásárolta, úgy ebben az intézményben tudja átvenni karszalagját. Kérjük, ebben az esetben az átvétel pontos menetéről az érintett múzeumtól tájékozódjon!

A belépésre és a múzeumbuszokon az ingyenes utazásra jogosító karszalag június 12-től megvásárolható a BKK ügyfélközpontjaiban és pénztáraiban (kivéve a Liszt Ferenc repülőtéren található ügyfélközpontot).

Vidéken belépőjegyek az adott múzeumban vásárolhatók.

Mennyibe kerülnek a jegyek?

Budapesten a felnőttkarszalag 3000 Ft-ba, a gyermekkarszalag (érvényessége 6–18 éves kor között) 1500 Ft-ba kerül. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes!
A fővároson kívüli intézmények belépőjegy-információiról közvetlenül az intézményeknél van lehetőség tájékozódni.

Mire jogosít fel a karszalag?

A fővárosban megvásárolható karszalag belépést biztosít az összes budapesti csatlakozott múzeum és részt vevő kulturális intézmény minden programjára, és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is. Egyes események a programok jellege vagy a kiállítóterek befogadóképessége miatt korlátozott számban látogathatók. E korlátozásokra, illetve az előzetes regisztrációra vonatkozó információkat és feltételeket az adott programoknál minden esetben közzétesszük. Budapesten a karszalag érvényes az ezen az estén működő BKK-KÜLÖNJÁRATOKRA, azaz az MU jelzésű múzeumi buszos körjáratokra.

Milyen kedvezmények érvényesek a rendezvény idején?

Ezen az estén – a fogyatékkal élők kedvezményeit leszámítva – egyéb kedvezmények nem érvényesek. 

Hogyan közlekedjünk a Múzeumok Éjszakáján?

Érdemes a fővárosi helyszínek esetén előre megtervezni az útvonalat a MUZEJ EVENT@HAND applikáció segítségével. Javasoljuk a tömegközlekedést, illetve alternatív közlekedési eszközök igénybevételét. Használhatók a nappali és éjszakai tömegközlekedési eszközök, de természetesen a helyszínek legtöbbje autóval is megközelíthető. Az idei karszalagok érvényesek a BKK „MU” jelzésű KÜLÖNJÁRATAIRA, de a további fővárosi tömegközlekedési eszközök igénybevétele esetén szükséges megváltani az utazásra feljogosító menetjegyet.
A BKK különjáratainak útvonaláról itt tájékozódhat.

Változhatnak a programok?

Bár igyekeztünk a legnagyobb körültekintéssel eljárni a programok közzétételénél és a honlap adatainak vonatkozásában, ennek ellenére előfordulhatnak változások a meghirdetett eseményekhez képest, ezért a részt vevő intézmények a programváltozás jogát fenntartják.

Kik látogathatják a programot?

0–99 éves korig bárki látogathatja a programokat, amelyek a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően látogathatók.