Hol lehet karszalagot vásárolni?

A budapesti Múzeumok Éjszakája belépőjegy-karszalagok megvásárolhatók a programban részt vevő budapesti múzeumokban és helyszíneken, valamint a jegymester.hu weboldalon is. (A Jegymester oldalon rendelt jegyek átvehetők a Jegymester központi jegyirodájában: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 31. (június 21., péntek 16:00 óráig), kérhetőek Foxposttal június 19-ig, valamint kiválthatók akár a rendezvényt megelőzően is a kiválasztott múzeumok jegypénztáraiban.)

Amennyiben Múzeumok Éjszakája-jegyét egy-egy múzeum saját weboldalán, webshopján keresztül vásárolta, úgy ebben az intézményben tudja átvenni karszalagját. Kérjük, ebben az esetben az átvétel pontos menetéről az érintett múzeumtól tájékozódjon!

Vidéken belépőjegyek az adott múzeumban vásárolhatók.

Mennyibe kerülnek a jegyek?

Budapesten a felnőttkarszalag 3000 Ft-ba, a gyermekkarszalag (érvényessége 6–18 éves kor között) 1500 Ft-ba kerül. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes!
A fővároson kívüli intézmények belépőjegy-információiról közvetlenül az intézményeknél van lehetőség tájékozódni.

Mire jogosít fel a karszalag?

A fővárosban megvásárolható karszalag belépést biztosít az összes budapesti csatlakozott múzeum és részt vevő kulturális intézmény minden programjára, és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is. Egyes események a programok jellege vagy a kiállítóterek befogadóképessége miatt korlátozott számban látogathatók. E korlátozásokra, illetve az előzetes regisztrációra vonatkozó információkat és feltételeket az adott programoknál minden esetben közzétesszük. Budapesten a karszalag érvényes az ezen az estén működő BKK-KÜLÖNJÁRATOKRA, azaz az MU jelzésű múzeumi buszos körjáratokra.

Milyen kedvezmények érvényesek a rendezvény idején?

Ezen az estén – a fogyatékkal élők kedvezményeit leszámítva – egyéb kedvezmények nem érvényesek. A Fogyatékkal élők + 1 kísérőjük, igazolvány felmutatása mellett, ingyen látogathatják a programokat.

Hogyan közlekedjünk a Múzeumok Éjszakáján?

A MUZEJ EVENT@HAND alkalmazás "Barangolás" menüjében a felhasználó megtekintheti térképen az aktuális pozícióját és a közelében lévő helyszíneket. Az okostelefonos alkalmazásban a kiválasztott helyszín adatlapján a "Navigálás" funkció segíti az oda való eljutást. A budapesti felhasználók számára a "Közlekedés" menüpontban elérhetők a múzeumi buszjáratok és azok megállóinak listája, valamint az egyes megállók közelében lévő programok helyszínei.

Javasoljuk a tömegközlekedést, illetve alternatív közlekedési eszközök igénybevételét. Használhatók a nappali és éjszakai tömegközlekedési eszközök, de természetesen a helyszínek legtöbbje autóval is megközelíthető. Az idei karszalagok érvényesek a BKK „MU” jelzésű KÜLÖNJÁRATAIRA, de a további fővárosi tömegközlekedési eszközök igénybevétele esetén szükséges megváltani az utazásra feljogosító menetjegyet.
A BKK különjáratainak útvonaláról itt tájékozódhat.

Változhatnak a programok?

Bár igyekeztünk a legnagyobb körültekintéssel eljárni a programok közzétételénél és a honlap adatainak vonatkozásában, ennek ellenére előfordulhatnak változások a meghirdetett eseményekhez képest, ezért a részt vevő intézmények a programváltozás jogát fenntartják.

Kik látogathatják a programot?

0–99 éves korig bárki látogathatja a programokat, amelyek a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően látogathatók.