A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

A KOCKA EL VAN VETVE – TÁRSASJÁTÉK ÉLMÉNYEK A MÚLT-KOR TÖRTÉNELMI MAGAZIN SZERKESZTŐIVEL

Folyamatos program (2023. június 24. 18:00 – 2023. június 25. 01:00)
attrakció
gyermekprogram
kreatív foglalkozás

A kocka el van vetve – társasjátékélmények a Múlt-kor történelmi magazin szerkesztőivel

A Múlt-kor című közismert, méltán népszerű történelmi magazin szerkesztői lehetőséget adnak arra, hogy standjukon az érdeklődők a magazin izgalmas társasjátékait kipróbálják és meg is vásárolhassák.

Ízelítő az est hangulatából:

A kocka el van vetve egyedi fejlesztésű magyar táblajáték. 1500 kérdés a történelem, az irodalom és a művészet témaköréből, különc feladatok, különleges küldetések. Figyelem! Egy óvatlan pillanatban a legokosabbak is könnyedén az utolsó helyen találhatják magukat, és egy kis szerencsével a sereghajtókból akár elsők is lehetnek.
Életkor: 14+
 

Misszió – stratégiai társasjáték. Szörnyű titkot tudott meg Mutio Vitelleschi jezsuita generális: számos országban a rend betiltására készülnek. Több hűséges emberét ezért Rómába hívja, ahonnan titkos küldetésre indítja őket. Feladatuk, hogy újabb missziókat alapítsanak világszerte, ami a szerzetesközösség túlélését fogja jelenteni. Mivel a titkos küldetések mindegyike ugyanazért a célért folyik, sokszor egymás ellen küzdenek a szereplők, pedig jobban járnának, ha inkább összedolgoznának.

Életkor: 14–101

A Patrióta – egyedi fejlesztésű kvízjáték. Célja, hogy a játékosok felfedezzék tágabb hazánk, az 1920 előtti Magyarország történetét, településeit, épített és természeti örökségeit, a táj híres szülötteit, továbbá hogy játékos formában felkeltse az érdeklődést a határon túli magyarság és a hozzá kapcsolódó kulturális értékek iránt. Párbaj, küldetések, szerencse, egyéni és közösségi érdek viszonya: a végső győzelem megszerzéséért olykor egymáson is segítenünk kell. A labanckodás persze olykor nem várt következményekkel járhat…

Életkor: 14+

Időpont: 18.00–1.00

Helyszín: VII. szint, katalógustér