A Magyar Örökség-díjas Csókos Varga Györgyi és Csákvári Nagy Lajos képzőművészek emlékháza és kortárs galéria. Az Etyeki Műhely kézműves és szellemi műhely egyszerre, ahol a termékeny alkotó- és értő befogadó közösség teremtve éli tovább a hagyományait.

 

Polihisztorok - Csókos Varga Györgyi és Csákvári Nagy Lajos képzőművészek kiállítása - Szentiván éji tábortűz zenével

A két művész párhuzamos életpályájának gazdag anyagából válogatott műveiket mutatja be a kiállítás. Mindketten polihisztorok voltak, a szó nemes, reneszánsz értelmében. Szobrok, festmények, rajzok, mozaikok és szőttesek bizonyítják sokoldalúságukat és univerzális szemléletüket. A Magyar Örökség-díjas Csókos Varga Györgyi és Csákvári Nagy Lajos képzőművészek hagyományokon alapuló és mégis modern művészete a múltban felhalmozott értékes ismereteket organikusan integrálja a jelenkor kultúrájába.

A művész család tagjai közül akadnak kiváló zenészek és táncosok. Szent Iván éjjelén ők adnak koncertet a kiállítás megnyitójának estéjén.  Az év legrövidebb éjszakáját tüzes rituálékkal ünneplik sok kultúrában. Az esti program fénypontja lesz a tábortűz, amelynél zenészek szórakoztatják az ünneplő közönséget.  

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Időszakos kiállítás
  • kiállítás
  • tánc
  • tárlatvezetés
  • trendben vagyunk
  • zene
A két művész párhuzamos életpályájának gazdag anyagából válogatott műveiket mutatja be a kiállítás. Mindketten polihisztorok voltak, a szó nemes,… Tovább