Múzeumok Éjszakája 2024
Kertész Imre Intézet 
1068 Budapest, Benczúr utca 46. • [email protected]; • https://www.kerteszintezet.hu/  • 06 70 374 2091

Múzeumok Éjszakája: akusztikus koncert, dj és színház a századfordulós villában

Dánielfy Gergő akusztikus koncertjével és a nagysikerű Ikonná váltak című sétálószínházi előadással várja az irodalom és a zene iránt érdeklődőket az idei Múzeumok Éjszakáján a Kertész Imre Intézet.


Június 22-én, szombaton, este 18:00 órától DJ Quixotic várja a közönséget az 1910-ben épült szecessziós villaépület kertjében, majd 19:30-tól a nagysikerű Ikonná váltak című produkció keretében találkozhatnak a nézők Kertész Imrével, Pilinszky Jánossal, Petri Györggyel, Sziveri Jánossal, Arthur Koestlerrel és Giorgio Pressburgerrel. Az Intézetet tereit bejárva tekinthető meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Kertész Imre Intézet együttműködésével készült produkció, amelyben a Kossuth-díjas zeneszerző, Jávori Ferenc „Fegya” közreműködése révén klezmer zene egészíti ki az elhangzó szövegeket.

Dánielfy Gergely énekes, dalszerző akusztikus koncertje 21:00 órától kezdődik a Benczúr utca 46-ban. A Dal című műsor korábbi felfedezettje – aki egyebek mellett a Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye díjat elnyert Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című koncertszínházi produkció nyitódalát is jegyzi – egy gitár kíséretében mutatja majd be a rá jellemzően érzelmes és mély dalszövegeket tartalmazó szerzeményeit és versmegzenésítéseit.


Az Ikonná váltak című sétálószínházi előadás szereposztása:

Kertész Imre: Holló Patrik Albert
Petri György: Csikós Máté
Pilinszky János: Steenhuis Raul
Sziveri János: Ficsor Milán
Giorgio Pressburger: Bangó Ernest
Arthur Koestler: Nagy Botond
Szerelmek, feleségek, múzsák, riporterek, kísérők: László Rebeka, Varga Anna Zsófia

Zenei vezető: Jávori Ferenc „Fegya”, Kossuth-díjas zeneszerző
Dramaturg, író, a rendező munkatársa: Szalánczi Ágota, Czene-Polgár Donát

 

RÉSZLETES PROGRAM:

18:00 DJ Quixotic
19:30 A Kertész Imre Intézet Ikonná váltak című zenés sétálószínházi előadása közös szervezésben a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel (40 fős csoport)
21:00 Dánielfy Gergely koncertje

 

A sétálószínházi előadáson való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezését kérjük küldje a [email protected] e-mail címre.


A belépésre jogosító karszalagok [felnőtt: 3000 Ft, gyermek (6–18 éves korig): 1500 Ft] idén is megvásárolhatóak a Kertész Imre Intézetben (1068 Budapest, Benczúr utca 46.).

 

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2024. június 22. 18:00 - 19:00
  • előadás
  • zene
DJ Quixotic  
2024. június 22. 19:30 - 20:45
  • színház
A Kertész Imre Intézet Ikonná váltak című zenés sétáló színházi előadása közös szervezésben a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel   
2024. június 22. 21:00 - 22:00
  • attrakció
  • zene
Dánielfy Gergely koncert