A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

KL SZÍNHÁZ: VITÉZ LÁSZLÓ OTTHONRA LEL – BÁBSZÍNHÁZ GYERMEKEKNEK

2023. június 24. 19:30 – 20:20
attrakció
előadás
gyermekprogram
színház
trendben vagyunk

A KL Színházat Markó-Valentyik Anna bábművész és Markó Róbert színházrendező alapították 2016-ban. A független alkotóműhely célja olyan projektek létrehozása, melyek a hagyományos intézményes keretek között nem valósulhatnak meg, s melyek eredménye a látogatók aktív helyzetbe hozása, a közösségek fejlesztése művészeti eszközökkel. A színház ez idáig kilenc művészeti projektet hozott létre, melyek között találunk csecsemőknek szóló összművészeti előadást, vásári játékot, összművészeti monodrámát, formailag bátran kísérletező, felnőtteknek szóló bábszínházi produkciót és térgenerikus projektet egyaránt. A KL Színház mára komoly nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező művészeti műhellyé vált, alkotói és alkotásai több hazai és határainkon túli fesztiválon vettek részt, és hat alkalommal nyertek díjat. 

 Vitéz László otthonra lel

„Szervusztok, pajtikák!”, kiáltja a piros ruhás, hegyes sipkás, csizmás lábú vásári hős, Vitéz László. Merthogy régi ismerősünk, aki legyőz ördögöt, halált és mindent, ami ártalmas és kártékony, újra itt van! És újra nagy dologban jár: azt tervezi, otthonra lel. Csakhogy nem megy ám az olyan könnyen! Mert László kedvese, az acélszépségű Vas Juliska kikötötte, hogy az ő otthona csakis a folyóparti ördögszállta ház lesz. És az is csak azután persze, hogy László kikergette belőle az ott bujkáló ördögöket meg egyéb pokolfajzatokat. Hogy sikerül-e Lászlónak otthonra lelnie? Ha segítünk, biztosan… 

A KL Színház (Balatonhenye) és a Magamura Alkotóműhely (Hottó) közös előadása. 

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk! 

Látványtervező: Boráros Szilárd. Író, rendező: Markó Róbert. Játssza: Vitányi-Juhász István. 

Az előadás a Korngut-Kemény Alapítvány engedélyével jött létre. 

Helyszín: VI. szint, Díszterem