A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Zöld oázis a városban - Az Olvasat folyóirat Zöld rovatának estje

2022. június 25. 18:00 – 19:00
egyéb

 

Évtizedek óta városban lakó kortárs írók beszélgetnek arról, hogyan teremtették meg városi körülmények között a zöld oázisukat, a saját kertjüket, hogyan alakítja ez az érzékelésüket, életérzésüket.

Beszélgetőtársak:

Rózsássy Barbara költő, az Olvasat című online irodalmi lap szerkesztője, a Magyar Írószövetség titkára; legutóbb Legenda címmel jelent meg verseskötete az Orpheusz Kiadó gondozásában. Egy városszéli, „falusias” kertben élve törekszik a fenntarthatóságra, valamint harmóniára az általa gondozott vagy örökbefogadott élőlényekkel, szem előtt tartva egyik legkedvesebb olvasmánya üzenetét: „egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél”.

Mirtse Zsuzsa író, költő, szerkesztő

Több műfajban alkotó szerző: két mesekönyve, három novelláskötete, egy regénye és három verseskötete jelent meg. Műveiben a természet kiemelten fontos szerepet játszik, mérték, mérce: az erdő, a sziklák, a vizek, a madarak teremtő erővel bírnak a számára. Egy parányi kerttel él együtt, teknősöket etet, fűszernövényeket nevelget, galambok járnak az etetőtáljához. Jelenleg a Petőfi Irodalmi Múzeum ösztöndíjreferense, valamint szerkesztője a Magyar Napló irodalmi folyóirat kritikarovatának. Legutóbbi kötetei: Tizenhárom bűvös tükör – Mesék felnőtteknek; Bölcsőmben magam ringatom – novelláskötet.

Szilágyi-Nagy Ildikó író, az Olvasat folyóirat Zöld rovatának szerkesztője. Legutóbbi kötete: Éjszakai megszólítás (novellák, Előretolt Helyőrség Íróakadémia, 2021). Az irodalom mellett egészségfejlesztéssel is foglalkozik.