A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Willany Leó Improvizációs Táncszínház: Magyar táncdialógusok

2022. június 25. 20:00 – 20:50
előadás
film
tánc
újragombolt hagyományok
zene

A Willany Leó Improvizációs Táncszínháznak 14 éve célja a hozzáférhető, minőségi közösségi programok kínálata az előadó-művészet, edukáció és innováció jegyében, a kortárstánc és az improvizáció eszközeivel. A Néprajzi Múzeummal együttműködésben élményalapú, oktatási célú művészeti akciókat hoznak létre. Az improvizációs előadások a tradicionalitás újragondolására alapulnak, merítve a Múzeum képtárából, archívumából.

Vászonra vetített archív táncok inspirálják a térben improvizáló tánc- és zeneművészeket, akik így, csak az archív anyagokon látható mozdulatok felhasználásával, újra-értelmezésével és perceptálásával hoznak létre egy új, egyszeri és megismételhetetlen előadást. A Willany Leó alkotói közössége jelenleg 16 olyan táncművészt tömörít, aki mestere a szakmában instant-kompozíciónak nevezett, azaz koreográfusi eszközök egy táncelőadáson belüli,  jelen idejű pillanatban megszülető alkalmazásának.

Az előadáshoz Csernovszky Márk és Kisgyörgy Ilka zenészek is csatlakoznak, akiket az improvizatív mozgáson túl szintén az archív felvételek inspirálnak az instant alkotásban és a táncművészekkel való együttműködésben.

Táncművészek: Keresztes Patrik, Laza Tímea, Lukács Levente, Rovó Virág, Váth Máté

Zenészek: Csernovszky Márk, Kisgyörgy Ilka

VJ: Halasi Dániel

Művészeti vezető: Grecsó Zoltán

Helyszín: II. emeleti központi rendezvényterem  

 

A Willany Leó támogatói és partnerei: EMMI, NKA, MU Színház, Műhely Alapítvány, Trafó Kortárs Művészetek Háza