A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

A vadászat aranykora Magyarországon

Állandó kiállítás
kiállítás

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum alapítása óta (1896) foglalkozik a hazai vadászati kultúra és a vadgazdálkodás bemutatásával, népszerűsítésével és kutatásával. Az intézményben, a Vajdahunyadvár gótikus termeiben nyílt meg az ország első állandó vadászati kiállítása a millenniumi ünnepségeket követően, amely egyedülállóan gazdag gyűjteményi anyagával azóta is várja az érdeklődőket.
A kiállítás célja, hogy a több mint száz évre visszatekintő hagyományokat folytatva megismertesse a látogatókkal magyar vadászat múltját és tradícióit, a vadászatban elért eredményeket, valamint a Kárpát-medence vadfaunáját. Emellett arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy Magyarország – a 19. századtól, majd a világháborúk okozta hatalmas károkat követő sikeres vad- és erdőgazdálkodásnak köszönhetően a 20. század második felétől ismét – vadászati nagyhatalomnak nevezhető. A kiállítás három teremben, három tematika mentén mutatja be a hazai vadászat legsikeresebb, eredményeken leggazdagabb időszakát.