A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Till Brönner és a Balázs Elemér Group közös koncertje

2024. június 22. 21:00 - 22:00
zene

A Balázs Elemér Group és Till Brönner jazzmuzsikusok zenés, improvizatív kollaborációja Till Brönner Identitás-európai látkép című kiállításában. 

A Balázs Elemér Group-ot 2000-ben alapította Balázs Elemér, a Gramofon és Fonogram díjas, valamint a Magyar Köztársaság Érdemrend Ezüstkeresztjével kitüntetett jazzdobos és zeneszerző. A zenekar fellépett már a New York-i Blue Note Club-ban, valamint számos rangos európai fesztiválon. A Group egyedi hangzásvilágát a dallamközpontúság és a különleges ritmusok jellemzik, amelyeket a férfi és női énekhangok sejtelmes kontrasztja tesz teljessé. Zenéjük rendkívül változatos, gyakran kalandoznak az etno stílusban, és hallgatóik népzenei motívumokat és dallamokat is felfedezhetnek benne.

Till Brönner mára a jazztörténet legsikeresebb német zenésze. Miközben „trombita-virtuóz“-ként tartják számon, a hangzás és dallam iránti rendkívüli érzéke a „német Chet Baker“ hírnevet is kivívta neki. Brönner zenészcsaládban született, klasszikus képzésben részesült, dzsessztrombita-tudásának alapjait pedig a kölni zenei főiskolán Jon Eardley-nél sajátította el, aki az 1950-es években Charlie Parker és Chet Baker társa volt. 

Helyszín: 1. emelet, kiállítótér