Tárlatvezetés a Jó lesz a bólesz – Zsidó étkezéskultúránk a török hódoltságtól 1945-ig című időszaki kiállításban
A zsidó konyha fontos részét képezi a magyar gasztronómiának. A kiállítás a magyarországi zsidó gasztronómiatörténet forrásait állítja a középpontba: szakácskönyveket, kéziratos receptgyűjteményeket, tárgyakat és dokumentumokat, amelyek segítségével bepillanthatunk a hagyományos zsidó étkezési kultúra hazai történetébe. A tárlat célja felkelteni az érdeklődést a zsidó gasztronómia iránt, felhívni a figyelmet a világviszonylatban is jelentős magyar zsidó szakácskönyvekre, mint nemzeti kincseinkre. Bepillantást nyújtani a zsidó kultúrába, a zsidó ember hétköznapjait és ünnepeit átszövő bonyolult vallási szabályrendszerbe.
A tárlatvezetést Tóth Helga muzeológus tartja.
Helyszín: emeleti kiállítótér II.
Helyszíni regisztrációhoz kötött program, érdeklődjön a recepción!