A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Szubjektív tárlatvezetés Tarapcsák Péterrel a Budapest köszönti a Girót! - Budapest saluta il Giro! című időszaki kiállításunkban

2022. június 25. 16:00 – 17:30
tárlatvezetés

Tarapcsák Péter volt kerékpárversenyző, a kerékpáros berkekben jól ismert Pajti bá' fia beleszületett a kerékpáros életmódba.

Számos tárgyat kölcsönzött a múzeumnak és sajátos nézőpontjából mutatja be a kiállítást.

Kiállításunk elsősorban kultúrtörténeti szempontból világítja meg egyrészt az olasz kerékpársport legnagyobb versenyének, másrészt a magyarországi országúti kerékpározás főbb eseményeinek hátterét.

A kiállításban foglalkozunk a kerékpársport magyarországi megjelenésével, Európa egyik legelső kerékpárpályája, a Millenáris, valamint a nagyobb magyar versenyek – így például az 1925 óta megrendezett Tour de Hongrie – történetével. A kiállítással nem csupán a kerékpársport technikai, sporttörténeti érdekességei iránt érdeklődő látogatókat szeretnénk megszólítani, hanem minden olyan látogatót, akik érdeklődnek a kerékpározás kultúrtörténete iránt.