A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Re:Re - Művészi újrajátszás, az újrajátszás művészete

Állandó kiállítás
kiállítás

A tárlat a művészi újrajátszások – ún. artistic reenactmentek – működés- és létmódját, antropológiai, szociokulturális, (művészet)történeti kontextusait kívánja feltárni. Olyan sajátos, döntően részvételen és együttműködésen alapuló performatív eljárásokat, mint amikor a művész előtérbe állít egy már lezajlott történést, vagy megelevenít egy általa közvetlenül nem megtapasztalt, de a kulturális emlékezethez hozzátartozó eseményt, esetleg újrabeállít, új kontextusba helyez egy (mű)tárgyat. Ekkor a múltra való hivatkozás nem pusztán a történelem és a megtörténtek megerősítése vagy épp öncélú újra át- és megélése, hanem az itt és most szempontjá­­ból mindig másként hozzáférhető és megtapasztalható emlékkép és hagyomány kritikai újrafelfedezése is.

Kiállítók:

Lola Arias (AR) / Irina Botea Bucan (RO) / Bögös Loránd / Jeremy Deller (UK) / Erhardt Miklós / Esterházy Péter / Hofgárt Károly / Takahiro Iwasaki (JP) / Ingela Johansson (SE) / Kis Varsó / Zbigniew Libera (PL) / Misota Dániel / Pettendi Szabó Péter / Katharina Roters (DE) / Schuller Judit Flóra / Société Réaliste (FR-HU) / Szolnoki József / Tasnádi József / Tóth Kinga

Kurátor:

Süli-Zakar Szabolcs

bővebb információ: www.modemart.hu