A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Rajzoló robot-workshop

2022. június 25. 19:00 – 22:00
kreatív foglalkozás

Alakítsd ötleteid és elképzeléseid rajzzá robotplotterek segítségével! Ismerd meg és próbáld ki, hogyan segítenek az algoritmusok, miképp terjesztik ki lehetőségeidet az automatizált gépi módszerek egy-egy rajz megvalósításában!

A számítógépes grafika a manapság használt eszközökben leginkább elektromos és virtuális pixelekből áll. A képernyők megjelenése előtt viszont plotterekkel, robotokkal és speciális eljárásokkal jelenítették meg a vizuális tartalmakat. Napjainkban a túláradó képek és a vizuális környezet hatására kezdenek ismét előtérbe kerülni ezek az alternatív, lassabb, egyedibb képalkotó eljárások.

A workshop során filccel és festékkel rajzoljuk ki a digitális tartalmakat, vektorokat, vonalakat, formákat művészpapírokra és más hordozókra. A számítógépes grafika alapjai, valamint a robotkarok vezérlése mellett így játékosan kerülünk közelebb a hagyományos képalkotás módszereihez is. Az esemény végén az elkészült munkák elvihetőek.

A workshopot vezeti: Nagy Ágoston

 

Helyszín: 2. emeleti múzeumpedagógiai foglalkoztató