A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Összeáll a kép! - LEGO © alkotások és foglalkozások a tekerd! csoporttal

Folyamatos program (2022. június 25. 14:00 – 22:00)
attrakció
gyermekprogram
kreatív foglalkozás
újragombolt hagyományok

Összeáll a kép!

A Barokk Csarnokban nem is egy, hanem rögtön öt festményt állít össze a LEGO © és a tekerd! csoport. A gyerekek megépíthetik saját éjszakai tájképüket, a felnőttek pedig kockáról kockára hozzájárulhatnak, hogy a múzeum emblematikus alkotásai megépüljenek – egy kicsit újragombolva.

Képzeld újra a művészetet!
A tekerd! csoport vezetésével építsünk újra közösen öt ikonikus remekművet legókockákból!

Freestyle építés: építsétek meg legóelemekből saját kisméretű Csillagos éj képeteket foszforeszkáló legókockák felhasználásával. A kihelyezett sötét dobozokban megnézhetitek, alkotásotok hogyan világít a sötétben.

LEGO kockatenger: építs szabadon, korlátok nélkül!

Az öt műalkotás, amelyből nagyméretű legókép készül:

  • Bogdány Jakab: Gyümölcscsendélet papagájjal és fehér kakaduval (képrészlet)
  • Hieronymus Bosch: A gyönyörök kertje (képrészlet)
  • Messerschmidt: Ásító karakterfej
  • Raffaelo Santi: Eszterházy Madonna
  • Vincent van Gogh: Csillagos éj

A Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma “tekerd!” nevű csoportja 2004 szeptemberében alakult. A csapat tagjai főleg hátrányos helyzetű, roma, tanulási vagy magatartási problémákkal küzdő tanulók. Eleinte még csak saját szórakoztatásukra építettek, mostanában viszont már külföldi képzőművészekkel is együtt dolgoznak - többek között az osztrák Anatol Knotekkel (a közös munka eredménye az egyik kiállított alkotás), a MARVEL Comics rajzolóival, illetve a Vasarely Foundation elnökével, Pierre Vasarelyvel.