A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Nyomok a villamoson. Egy antikiállítás.

2022. június 25. 18:00 – 19:00
egyéb
kiállítás
tárlatvezetés

Egyedi helyszín: PIM Szomszéd (Budapest V., Ferenczy utca 26.)

Nyomok a villamoson. Egy antikiállítás.

Ha egy szemüveget, sálat vagy plüssállatot a villamoson hagyunk, az vagy a talált tárgyak osztályára kerül, vagy, ha a megtalálója túlságosan megörül neki, az ő tulajdonává válik.

A tárgyon keresztül mi is összekapcsolódunk, és egy láthatatlan hálózat részesei leszünk. Ez adhatja az otthonosság érzését. És a végén rájöhetünk, hogy a környezetünkben megforduló emberek nem is olyan idegenek. Hiszen minden tizedik emberrel ültünk már ugyanazon a helyen a villamoson, minden tizedik emberrel van egy közös ismerősünk, és hogy a mellettünk lévő emberrel talán éppen ugyanazt a zenét hallgatjuk a hétköznapi közlekedés közben.

A Nyomok a villamoson közös projektje a Petőfi Irodalmi Múzeumnak és néhány Budapesten élő nemzetközi közösség néhány tagjának, akik egy múzeumi workshop-sorozat keretében járták körbe az idegenség fogalmát.

Egy anti-kiállítás, amely össze- és szétkapcsolódásokon keresztül az idegenség különféle jelentéseit kínálja nézőinek. Otthon lenni annyit tesz, mint perspektívát váltani és otthont teremteni.

Közreműködik: DJ Panda