A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Múzeumok éjszakája a Magdolna Udvarban

Folyamatos program (2022. június 25. 17:00 – 23:00)
előadás
gyermekprogram
kiállítás
tárlatvezetés
zene

17:00-19:00 Workshop: Budafoki rajzos- memory Kaszás Réka festőművésszel. 

Gyere és rajzolj velünk! Rajzoljuk le együtt Budafokot és Tétényt! Az elkészítés során rengeteg nagyszerű képet, rajzot és festményt készíthetünk, amelyek felélesztik a kreativitásunkat, megismertetik kerületünket! Játék az egész család számára. 

18:00-18:45 Kurátori tárlatvezetés Radóczy Mária: Tűzben született meséim című kiállításában. 

Tárlatvezető: Pállay József festőművész 

19:00-19:45 Tárlatvezetés és múzeumi játék a Helytörténeti Gyűjteményben Gyönki Viktória muzeológussal  

Tekintsen be Budafok-Tétény történetébe kiállítási tárgyaink és képeink segítségével! A tárlatvezetés után időutazásra invitáljuk látogatóinkat: egy 100 évvel ezelőtt élt budafoki nagymama vagy gyermek bőrébe bújva is felfedezheti a kiállítást, ha kitölti játékos karakterlapunkat. 

20:00-21:00 Palásti Máté gitárművész koncertje

Palásti Máté Snétberger Ferenc tanítványa. Repertoárja igen színes: jazz, flamenco, brazil, funky, illetve bossa nova stílusjegyek improvizációkkal és popdalok igényes feldolgozásával teszi egyedivé gitárjátékát. Koncertjein jazz- és flamenco gitárokon játszik.  

Máté 2021. szeptemberében a Szófiai Magyar Kulturális Intézet és a Nagykövetség meghívására a Haskovo Jazz Fesztiválon lépett fel nagy sikerrel. 2022-ben meghívást kapott Kubába, Mexikóba, Észtországba, Németországba. Hamarosan megjelenik önálló lemeze. 

21:00-22:00 Bepillantás a színfalak mögé - A Helytörténeti Gyűjtemény legújabb műtárgyainak bemutatása 

Egy éve nyílt meg a Magdolna Udvar, benne a Helytörténeti Gyűjteménnyel. A kiállítás kialakítását hosszas munka előzte meg: lakossági gyűjtés nyomán sok-sok érdekes tárgyat és értékes emléket kapott a gyűjtemény. Az elmúlt egy év sem telt események nélkül: újabb érdekességek kerültek a gyűjtemény birtokába, amelyeket eddig még nem láthattak! Várja önöket a kiállítás kurátora, Gyönki Viktória muzeológus.