A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Múzeumi barangoló

Folyamatos program (2023. június 24. 16:00 – 2023. június 25. 00:00)
attrakció
előadás
gyermekprogram
kiállítás
kreatív foglalkozás
tárlatvezetés
trendben vagyunk

2023 áprilisában nyitotta meg kapuit a Komáromi Klapka György Múzeum megújult interaktív, inovatív, élményközpontú kiállítása a Brigetio Öröksége Látogatóközpont falain belül.

Az idei Múzeumok Éjszakáján az új kiállítóterek, attrakciók állnak a középpontban. 

16.00. Római gyerekek nyomában

16.00-tól sötétedésig a Látogatóközpont mögötti téren római kori játékokkal, a korhoz kapcsolódó tematikus kézműves foglalkozásokkal várjuk gyerekeket. Aki szeretné, akár római kori frizurát is készíttethet magának.

 

18.00, 20.00 és 22.00-tól Minden út Brigetióba vezet!

Három időpontban indulnak vezetések a megújult római kori kiállításunkban, ahol bemutatjuk az új interaktív eszközeinket (Qr-kódos idegenvezetés, érintőképernyők, VR). A 22.00 órás vezetésen gyertyafény kíséretében járjuk be az egész épületet. (Kérjük regisztráljanak!) 

 

19.00-tól  Mesterségem címere: Pingáló asztalos

A program keretében az 1. emeleti időszaki kiállítótérben várjuk az érdeklődőket, ahol a Komáromi Értéktárhoz tartozó pingáló asztalosokról hallhatnak előadást a résztvevők. Az előadást játékos, kreatív foglalkozás követi, ahol mindenki megismerheti a mesterség csínját-bínját. (Kérjük regisztráljanak!)

 

20.30. Rauscher György és kora

A program során Rauscher György komáromi festő világába kalauzoljuk Önöket a földszinti időszaki kiállítóteremben. A művész festményei között tartott rövid előadás során megismerhetik a festő életet, művészetét. A fotósarokban improvizatív módon megörökíthetjük magunkat akár a festő modelljeként is, a bátor résztvevők ihletet a kiállított festmények között kereshetnek. (Kérjük regisztráljanak!)