A szívre kattintva add hozzá a programot a kedvenceidhez! A kedvencek menüpontban rendezhetők, nyomtathatók a kiválasztott programok.

Misztrál együttes

2021. június 26. 22:00 – 23:00
zene

Egyedi helyszín: Műcsarnok Apszis

Az 1997-ben alakult Misztrál együttes a magyarországi zenei élet egyik népszerű formációja. Vers megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak.

A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes tagjai különböző zenei érdeklődésűek. Ez a színes sokféleség az ősiséget idéző motívumoktól a kortárs hangzású elemek alkalmazásáig terjed. Versválasztásaikban fontos szerepet játszik az európai és a magyar történelem iránti érdeklődés. Országjáró koncertjeik mellett számos alkalommal zenéltek külföldön is – Erdélytől az Egyesült Államokig.
Az együttes egyik alapító tagja, Török Máté, mint fotóművész is szerepel a Műcsarnokban rendezett II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon kiállítói között. Az általa készített fényképen Vedres Csaba zeneszerző kontúrját láthatjuk Budapest VIII. kerületi lakásának ajtajában 2019-ben.

Az együttes tagjai:
Heigl László – nagybőgő, basszus gitár
Heinczinger Miklós – furulyák, klarinét, doromb, fidula, duda, ének
Pusztai Gábor – ütőhangszerek
Tóbisz Tinelli Tamás – gitárok, nagybőgő, ének
Török Máté – cselló, gitár, mandolin, koboz, tambura, ének