A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Minyó Szert Károly fénykerékpáros analóg fotográfiai performansza a Budapest köszönti a Girót! - Budapest saluta il Giro! című időszaki kiállításunkban

2022. június 25. 17:40 – 18:00
attrakció
előadás

Minyó Szert Károly képzőművész, idén Balogh Rudolf-díjjal kitüntetett fotográfus a világon egyedülálló módon a nézőközönség jelenlétében egy kerékpár tekerésével előállított fényben készíti el a legújabb analóg fotográfiai alkotását. Performanszával tiszteleg az emberiség nagy találmánya, a kerék, mi több, a kerékpározás mindenféle formája előtt, így a jelen kiállítás témájául szolgáló Giro d’Italia előtt is.

“Már a születésem pillanatában (1955, New Delhi) azonnal fényt kaptam, intrauterin korszakom beteltével, e világra érkezésemkor elemi erővel áradt felém a fény! Mivégre ez, gondolkodtam el, miközben hunyorogva rácsodálkoztam a világra. Némi túlzással állíthatom, hogy azóta munkál bennem a vágy egy sajátosan festői, fotográfiai képalkotás létrehozására. Ma egy 80 éves fénykerékpárt tekerve (Viktoria típusú, családi örökség), a setétkamrává átlényegített kiállítótérben mutatom be az analóg fekete-fehér fotográfia poézisét az értő publikumnak."

Helyszín: Budapest köszönti a Girót! - Budapest saluta il Giro! című időszaki kiállítás vetítőterme