A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasút

Folyamatos program (2024. június 22. 17:00 - 21:00)
egyéb
gyermekprogram
kiállítás
kreatív foglalkozás
tárlatvezetés

Gyermekvasút Múzeuma – Hűvösvölgy állomás

A Gyermekvasút történetét bemutató kiállítás 19 óráig tart nyitva, karszalaggal díjmentesen látogatható. 

Gyermekvasút vasútmodellező szakkörének kiállítása – Hűvösvölgy állomás

Az állomás alatti fogadóparkban található az egykori mozgólépcső gépháza, ahol a Gyermekvasút vasútmodellező szakköre működik. A terepasztalokkal berendezett kis kiállítótér 15 es 19 óra között fogadja a látogatókat.

Kedvezményes utazás a koraesti személyvonatokon

A 17 és 19 óra közötti idősávban induló személyvonatokon karszalaggal gyermekjegy váltható. Érdemes a Múzeumok Éjszakája budapesti programjai előtt egy kisvasúti utazással kezdeni az estét és még sötétedés előtt vonatozni egyet a budai hegyekben.

Kedvezményes utazás a Panoráma expresszen

Vonatindulás Hűvösvölgyből: 18:55

A Hűvösvölgy és Széchenyihegy közötti oda-vissza vonatút során a kilátókocsikban a budai hegyek hangulata, az erdő közelsége mindig páratlan élményt nyújt. A különvonat utasai Széchenyihegy állomáson a motorszín épületében a Gyermekvasút 75. évfordulója alkalmából berendezett időszakos kiállítást tekinthetik meg. Visszaútban a különvonat alkonyatkor érkezik a Kis-Hárs-hegy melletti panorámaívbe, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a fővárosra. A szerelvény itt várja meg a naplementét, majd indul tovább a hűvösvölgyi végállomásra. A Panoráma expresszre karszalaggal gyermekjegy váltható.

Esti különvonat közlekedik Hűvösvölgy es Széchenyihegy között, az oda-vissza vonatút során a kilátókocsikban a budai hegyek hangulata, az erdő közelsége mindig páratlan élményt nyújt. A különvonat utasai Széchenyihegy állomáson a motorszín épületében a Gyermekvasút 75. évfordulója alkalmából berendezett időszakos kiállítást tekinthetik meg. Visszaútban a különvonat alkonyatkor érkezik a Kis-Hars-hegy melletti panorámaívbe, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a fővárosra. A szerelvény itt varja meg a naplementet, majd indul tovább a hűvösvölgyi végállomásra, ahova kb. 21:35-kor érkezik meg. A Panoráma expresszre karszalaggal gyermekjegy váltható..