A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Kurátori tárlatvezetés a K.I. aki voltam című kiállításban

2024. június 22. 19:00 - 20:00
tárlatvezetés

Egyedi helyszín: Kiállítótér

„Szeretek játszani, tulajdonképpen csak játékon vesztem össze emberekkel. Majdnem minden sport érdekel. De huszonöt éve múlt, hogy ugyanaz a munkahelyem, a Móra Könyvkiadó. Volt olyan évem, hogy tíz különféle albérletben is laktam, emiatt kellett a személyi igazolványomat kicseréltetnem, mivel betelt a lakcímváltozásoknak fenntartott rovat, a munkaviszonyom 1950 óta változatlan” – vallja Kormos István, a Vackor és más gyermekmesék írója, a Szegény Yorick költője. A szerző 100. születésnapjára rendezett kiállítás központi motívuma a játék. Játék a szavakkal, a történetekkel, kártyával, sakkal, „lehúzással”. Mit jelentett a játék az ötvenes-hatvanas években? Kikkel játszott Kormos? Hol és hogyan teltek a korszak fiataljainak hétköznapjai, estéi, ünnepei? Ezekre a kérdésekre keresünk választ a tárlatvezetés során.

A kurátori vezetést követően a kiállítás utolsó termében játékra lesz lehetőség: próbálja ki a ’lehúzást’, a ’gyufázást’, a csacsipacsit vagy a sakkot, pókert! A játékleírások alapján a kísérletező kedvű látogatók rögtönzött játékba kezdhetnek, kártyát, sakkot, ’gyufát’ felhasználva. Ajánljuk a szenvedéllyel játszók számára!