A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Kovács Dorottya - Delta Tango Air: hőmérséklettel a fedélzeten!

2023. június 24. 18:00 – 19:00
előadás

Az előadás elején betekintést nyerhettek a repülésmeteorológusok izgalmas és változatos munkájába. Majd megkezdjük utazásunk a Delta Tango Air járatán, amelynek fedélzetén a hőmérséklet kerül a középpontba. Megismerkedünk a hőmérséklet szélsőértékeinek előrejelzéseivel a repülőtéren, valamint bemutatjuk, hogyan változtatja meg egy légikikötő életét a rekkenő forróság vagy a lefagyott futópálya. Kiderül, miért szükséges a pontos hőmérséklet előrejelzés a hóeltakarítók számára és miért elengedhetetlen a repülőgépek jégtelenítése indulás előtt. Arra is rávilágítunk, hogyan befolyásolja egy Jumbo Jet teljesítményét a hőmérséklet, a levegő sűrűsége, vagy épp a tengerszint feletti magasság. Izgalmasan hangzik? Megkezdjük a felszállást!

Itt az alkalom, hogy kiegészítsétek a hőmérsékletről hallott ismereteiteket egy 30-40 perces előadással. Kollégáink minden kérdésetekre válaszolnak majd az előadást követően!

A korlátozott számú helyek miatt bejelentkezés szükséges az events.met.hu/muzej oldalon. Az előadás 18:00 órakor kezdődik.