A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Komolyzene felrázva, nem keverve…. - Kalmus Felicián csellóművész koncertje

2023. június 24. 22:00 – 23:00
előadás
zene

Kalmus Felicián koncert műsorában a legnagyobb klasszikusok mellett filmzenék, népdalok, és saját szerzeményei szólalnak meg. A Múzeumok Éjszakájára olyan repertoárt állított össze, mely megidézi József Attila korának zenei világát, a korszak nagy zeneszerzőitől kölcsönöz darabokat cselló átiratban, és saját szerzeményeiből is azokat válogatta össze, melyek híven idézik meg a XX. század elejének, József Attila lelkületének hangulatát.

Játszon bármit, az magán hordozza egyedi, senkivel össze nem téveszthető stílusát, zenei sármja játszi könnyedséggel nyitja meg a hallgatók szívét a komolyzene irányába.Gyönyörű ívekben gondolkodik és kézenfogva vezeti végig hallgatóját egy nagyon színes instrumentális (hangszeres) zenei világban. Otthonosan kombinálja a szimfonikus hangzást és az elektronikus zenei elemeket, de amikor egy dal úgy kívánja, saját csellójátékát többszörözi meg. 2018 nyarán Great GreatGrandma címmel jelent meg első önálló albuma, melyen mindenki által ismert népdal motívumokból ihletet merítve készítette el saját bátor, és korszerű feldolgozásait.

Az album mottója: Ükanyám dalai az én világomban2019-ben a keringők és etűdök világába kalauzolja a hallgatót No2 című lemezének dalain keresztül. Az albumon található tizenegy vadonatúj dal mind Felicián saját szerzeménye, zenei világának, sokszínűségének izgalmas lenyomata. Múlt és jelen műfajok és stílusok, olyan harmóniában fonódnak egybe játékában, hogy az egész estén át tartó varázslat még hosszú ideig elkíséri a hallgatóját.