A szívre kattintva add hozzá a programot a kedvenceidhez! A kedvencek menüpontban rendezhetők, nyomtathatók a kiválasztott programok.

Kincskeresés | régészeti előadás és tárlatvezetés Dr. Rácz Tibor régésszel a Kincskeresés. Kaland. Tudomány c. közösségi régészeti kiállításon

2021. június 26. 21:30 – 22:30
előadás
kiállítás

Kincskeresés – régészeti előadás és tárlatvezetés Dr. Rácz Tibor régésszel

Vajon miért akarnak olyan sokan gyerekkorukban régésznek menni, ha nem a titokzatos kincsek miatt? Sokaknak a régészet kincsekkel tarkított mesevilág, másoknak kaland és próba, ismét másoknak a megismerés útja.

A kincs fogalma a köznapi gondolkodásban és beszédben elsődleges értelmében kiemelkedő anyagi értékű, ingó vagyontárgyra, például felhalmozott pénzre, nemesfémre, ékszerre utal. A szakmai nyelvben a kincslelet általában az adott korban is kiemelkedő anyagi vagy eszmei értéket képviselő tárgyat, vagy felhalmozott tárgyak együttesét jelöli, amelyet krízishelyzetben az érték átmentése céljából, esetleg rituális cselekvéssor részeként helyeztek földbe, vagy egyszerűen gazdasági okokból, megőrzésre rejtettek el.

Jegyvásárlási információk:

Jegyárak:
Felnőtt: 1500 Ft
Gyermek (6-18 év): 800 Ft
6 éves kor alatt ingyenes

A jegyhez kapott Ferenczy Múzeumi Centrum karszalagok csak a rendezvény napján érvényesek és csak a szentendrei Múzeumok éjszakájának programjaira (múzeumi programok és séták), illetve a P'Art mozi Peggy Guggenheim - A művészet megszállottja c. film vetítésére és az azt követő előadásra.

Helyszíneink: Ferenczy Múzeum, MűvészetMalom, Barcsay Múzeum, Kovács Margit Kerámiamúzeum, IKON|Vajda Múzeum, P'Art Mozi

Jegyvásárlás:

Online jegyvásárlás:

jegymester.hu

Helyszíni jegyvásárlás:

Június 22.(keddtől) 10.00 és 18.00 között:

  • Kovács Margit Kerámiamúzeum, 2000 Szentendre Vastagh György u. 1.  (bejárat a Görög u. felől)
  • Szentendrei TourInform Iroda, 2000 Szentendre, Dumtsa J. u. 22.

Június 24. (csütörtöktől) 10.00 és 18.00 között:

  • Ferenczy Múzeum, 2000 Szentendre, Kossuth L. u. 5.

Június 26. (szombat) 16.00 órától

  •  MűvészetMalom, 2000 Szentendre, Bogdányi u. 32.

További információk:

www.muzeumicentrum.hu

Facebook, Instagram

 

A rendezvények védettségi igazolvány felmutatásával és előzetes regisztrációval ([email protected]) látogathatók.

* * *

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

* * *

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az [email protected] címen bármikor visszavonhatja.

 

A kép illusztráció.