A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Kézműves bemutató és vásár

Folyamatos program (2022. június 25. 16:00 – 22:00)
gyermekprogram
kreatív foglalkozás
újragombolt hagyományok

Kézműves bemutató és vásár gyerekeknek és felnőtteknek: kosárfonó, keramikus, fazekas, bőrös-, szalagszövő kézművesek bemutatója

16.00-22.00

Gergely Ramóna kosárfonó népművész ifjú mestere, népi iparművész. A Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa. Vesszőből készített használati tárgyak készítését tanítja, amit a tanulók haza is vihetnek. Saját munkáit is kínálja eladásra.

Balogh Sándor bőrösmester
Ő és csapata alkották meg a világ legnagyobb táltosdobját, amely szintén látható lesz aznap este a múzeumban.
Legszebb portékáikból, különféle állatbőrökből és szőrmékből készült ajándék- és használati tárgyakból lehet vásárolni a helyszínen.

Faragó Klára keramikus népi iparművész
A hagyományos, népi tárgyakat és motívumokat modern technikákkal és anyagokkal alkotja újra, és ezekbe a technikákba avatja be a vállalkozó szelleműeket. Terményekből, magokból készít ékszereket a gyerekekkel. Munkáiból vásárolni is lehet a helyszínen.

Szabó Rebeka (Jejus) hagyományőrző kézműves
A szalagokat a jurták borításának rögzítésére, de akár ruházat kiegészítő viseleti elemként is széles körben használták elődeink. A kézi szalagszövés hagyományos, ezer évre visszanyúló módszerével szövi az eredeti motívumokkal díszített színes szalagokat. A szalagszövés fortélyait is elleshetik tőle az érdeklődők.

Gábor Zsuzsanna népi játszóház vezető
A gyertyakészítés különböző módszereibe avatja be a gyerekeket.

Frankó Tamás fazekas mester
A kályha- és kemence építés mellett edényeket is készít. Foglalkozásán főzőedényeket, tálkákat készít a gyerekekkel. Munkáiból vásárolni is lehet a helyszínen.

Nemes Tímea Izabella keramikus művész
Számtalan kiállítás fémjelzi munkásságát. Foglalkozásán honfoglalás kori edényeket készít, korabeli technikával. Munkáiból vásárolni is lehet a helyszínen.