A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Fullajtár Andrea előadásában: EL! (Karádyáda)

2022. június 25. 22:30 – 23:30
előadás

Egyedi helyszín: Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga

RUMBACH SEBESTYÉN UTCAI ZSINAGÓGA
BUDAPEST VII. KERÜLET, RUMBACH SEBESTYÉN UTCA 11-13.

22.30 óra: Fullajtár Andrea előadásában: EL! (Karádyáda)

Ez az előadás a legnagyobb magyar díva, a „magyar Marlene Dietrichként” emlegetett, s később emigrációba kényszerült Karády Katalin rendkívüli művészi karrierjének, a háború alatt tanúsított bátorságának és emberségének állít emléket. A darab a riói kikötő bevándorlási hivatalának várószobájában játszódik, ahol Karády próbál felkészülni a bevándorlási hivatal tisztjével való beszélgetésre, azaz szó szerint próbál. Jó benyomást akar kelteni, szorong, hogy mi lesz, ha nem engedik be. A dráma e feszült várakozás ideje alatt játszódik, még a tiszt érkezése előtt. Ne zenés estre számítsanak, hanem kiváló drámai előadásra, így Karády híres repertoárjából a színen mindössze pár dal hangzik el.

A címszerepet Fullajtár Andrea, Jászai Mari-díjas színésznő, a Katona József Színház vezető színésznője játssza. Írta: Bán Zsófia. Rendezte: Pelsőczy Réka (Katona József Színház). Zongorán közreműködik: Wagner-Puskás Péter.

A program csak regisztrációval és a Múzeumok Éjszakájára érvényes karszalaggal látogatható. A helyek elfoglalás érkezési sorrendben. A zsinagógában a férfiak számára kipa vagy egyéb fejfedő viselése szükséges.  Regisztrálni / IDE KATTINTVA lehet

Jó szórakozást kívánunk minden kedves vendégünknek!