A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Éjszakai mozi

2022. június 25. 23:30 – 2022. június 26. 00:30
film

A Kerámiatérhez kapcsolódó filmvetítések

Fazekasság I. Az edénykészítés gyakorlata
Rendezte: Tari János 
A film bemutatja a fazekasmesterség három alapvető technikáját, a fazék, a tál és a korsó készítését, valamint a mesterek által készített különböző edényfajtákat.
20 perc

Fazekasság II. A cserépedények használata
Rendezte:Tari János 
A film bemutatja, hogy a különböző mesterek által készített cserépedények az agyag minőségétől függően milyen funkciót töltöttek be a tűzön való használattól a folyadék tárolásáig.
20 perc

Fazekasság III. Fazekas központok
Rendezte: Tari János 
A magyarországi fazekasközpontok olyan régi, európai hagyományt őriztek meg, amely a Kárpát-medencén kívül már csak ritkán található. A technikailag, formailag és díszítményeikben is egyedi stílusokat kialakító központokat mutatja be a film.
20 perc

A Megérkeztünk című kiállításhoz kapcsolódó filmvetítések

A dobóháló - kisszerszámos halászat Baján
Rendezte: Csorba Judit Dorottya - Koltay Erika
A Megérkeztünk című kiállításban is látható dokumentumfilm a Duna dél-magyarországi szakaszán ma is  megtalálható hagyományos halászati módszer különböző eszközeit és technikáit mutatja be.
13 perc

A sámán nyaklánca
Rendezte: Boglár Lajos
A venezuelai piaroai indiánok között kutató magyar etnológus dokumentumfilmje az életmódhoz, valláshoz, rítusokhoz kötődő tevékenységeket mutat be. A film a sámán nyakláncának elkészítését is bemutatja.
8 perc

Helyszín: Moziterem, -2. szint