A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Divatbemutató az art deco tükrében

2022. június 25. 17:45 – 18:00
egyéb

Válogatás a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak legújabb munkáiból, melyek a Textil és Divattervező Tanszéken készültek – art deco plakátkiállításunkhoz kapcsolódva.

Az egyetemi hallgatók által készített öltözékek alapinspirációja az art deco stílusirányzat: ennek a stílusnak a karakterét, stíluselemeit, jellegzetes színhasználatát vagy mintaelemeit használták fel. Emellett a tervezés során munkájukhoz esetenként hozzákapcsoltak erre a korszakra jellemző képzőművészeti, iparművészeti, építészeti, vagy akár irodalmi, zenei inspirációt is, s mindezeket a mai kortárs felvetésekkel ütköztették, ezeken szűrték át. A feladat zárásaként kollekciót terveztek, amelynek egy-egy darabját kivitelezték.

Ezért a divatbemutatón egy színes kollekció mutatja be a hallgatók egyéni reflektálását, elképzelését, véleményét az art deco irányzatról, mely párosul saját, egyedi karakterükkel. Az összképet gazdagítja a mai anyagfelhasználás, a mai stílusirányzatok, illetve a sajátos technológiák, kézműves technikák használata is. A ruhákat az egyetem hallgatói mutatják be a közönségnek.

A divatbemutató hangulata szintén a két korszak egymás melletti vagy vegyített prezentálására törekszik: kortárs mai zene mixelődik az art deco idejében jellemző zenék világával.

Helyszín: C épület, I. emelet, kupolatér

A divatbemutatók várható időtartama: 15 perc