A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Csendes tárlatvezetés a „néma barátok” hagyatéka nyomán.

2022. június 25. 20:00 – 23:00
kiállítás
tárlatvezetés

 

20.00-tól 21.00-ig

21.00-tól 22.00-ig,

22.00-tól 23.00-ig

Csendes tárlatvezetés a „néma barátok” hagyatéka nyomán.

Rendhagyó, gyertyafényes tárlatvezetéssel készülünk a kolostor termeiben járva, valóban tartva a valaha itt élt hallgatási fogadalmat tett kamalduli szerzetesek csendjét. Rövid tájékoztatás után néma csendben indul a csoport. Útjukat egy gyertya fénye kíséri. A tárlatvezető csendben, a gyertyával a kezében irányítja a látogatók figyelmét a kolostor termeiben, kiemelve, mutatva a sarkalatos pontokat. Az elmélyülést irodalmi művekből vett idézetek segítik. Ez az este tehát a személyes átélést célozza, rendhagyó módon itt nem hangoznak el a megszokott évszámok, információk, hanem megidézzük az egykori kamalduli kolostor hangulatát, és ki-ki befelé figyelve, saját felbukkanó gondolatait számon tartva teheti magáévá az élményt. 

A Csendes tárlatvezetésekre regisztráció szükséges! A regisztrációt a következő email címen tehetik meg: [email protected] .

A program belépő díja 1.500 Ft/ fő.

A jegypénztár és az ajándékbolt, valamint a kijelölt parkolóhely a tóparti fogadóépületnél található. A regisztrált vendégeink itt tudják a belépőjegyet megvásárolni. A jegypénztártól kb. 10 perc sétával juthatnak el a Kolostor épületéig. A Csendes tárlatvezetés a Kolostor főbejáratától indul. 

Pénztár zárás az utolsó vezetés előtt fél órával: 21.30-kor.

A Csendes tárlatvezetés maximális létszáma a program bensőséges jellege miatt 60 fő.

Megértésüket előre is köszönjük! Várjuk Önöket szeretettel!