A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Börtönlátogatás

Folyamatos program (2022. június 25. 18:00 – 2022. június 26. 00:00)
előadás
gasztronómia
kiállítás
tárlatvezetés

Voltál már börtönben? Gyere a hűvösre a Múzeumok Éjszakáján!

Különleges élményekkel gazdagodhatnak azok az érdeklődők, akik ellátogatnak a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet programjára június 25-én.

Hogyan néz ki belülről egy rabszállító autó? Milyen, amikor a „rabosító-fal” előtt villan a vaku, vagy amikor a csuklón kattan a bilincs? Kíváncsi vagy, hogy hol töltik a fogvatartottak az életüket, és milyen ételeket esznek? Esetleg a fogvatartottakat őrző kollégáink munkája érdekelne, és megnéznéd a szolgálati kutyáinkat munka közben?

Mindezt egy börtönparancsnok idegenvezetésével tennéd meg?

A Múzeumok Éjszakáján a vállalkozó kedvű látogatók ezek mindegyikét testközelből tapasztalhatják meg, hiszen helyet foglalhatnak a „rabomobilban”, fotót készíttethetnek rabruhában, valamint kipróbálhatják a hitelesen berendezett minta zárka kényelmét, a különböző kényszerítőeszközök viselését. Sőt, aki kedvet kap hozzá, megkóstolhatja a fogvatartottak aznapi menüjét is!

A programban a „kommandós” kollégák öltözékének kipróbálása mellett helyet kapnak négylábú munkatársaink bemutatói. Illetve az évek során előtalált tiltott tárgyak szemléltetésére is sor kerül.

Ismerd meg közelebbről a börtönök zárt, ugyanakkor különleges világát, valamint azt a szakmai munkát, amit kollégáink végeznek a nap 24 órájában!