A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

"A boldog festő" - Emlékezés Müller Árpádra

2023. június 24. 19:00 – 21:00
attrakció
egyéb
előadás
film
trendben vagyunk

Müller Árpádról (1961-2006) Dombrovszky Linda alkotott egy kivételesen hű és érzékeny művészfilmet, címe A boldog festő. Vetítés előtt Volent Éva, Árpád özvegye szól pár mondatot az érdeklődőkhöz. 

A boldog festő – Müller Árpád

magyar portréfilm, 52 perc, 2015

A boldog festő nem a múzeumnak és a galériáknak fest, hanem azért, hogy örömöt szerezzen alkotásaival az embereknek mindennapi életükben. Boldog képeket szeret festeni. 45 évesen azonban örökre elalszik.

A Müller Árpádról szóló dokumentumfilm a hazai kortárs képzőművészet ismert szereplőin és egy rendkívül gazdag hagyaték kiemelkedő alkotásain keresztül mutat be egy sokoldalú tehetséget, egy filozofikus gondolkodót, egy szerető férjet-fiút-barátot-alkotótársat, aki közel 3000 festményt hagyott az utókorra. A film kísérleti eszközökkel kelti életre a művész egyes korszakainak legjelentősebb műveit, megőrizve Hernádi Gyula sorainak szellemiségét: "Tehetséges művész ez az Árpi, festészete sok ablakot tár ki. S az ablakban megjelenik ruganyosan, fitten, a szépség nevű ezerarcú Isten."

https://vandorfeny.hu/muvesz/muller-arpad/

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várjuk a különleges eseményre egy pohár borral vagy pezsgővel. Természetesen a karszalag megvásárolható a Vándorfény Galériában reggel 11 órától vagy az egész héten 10-18 óráig a Vándorfény Galériában (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 3.).