A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Barlanglakás Emlékmúzeum

2023. június 24. 17:00 – 22:00
tárlatvezetés

17:00-22:00

A Barlanglakás Emlékkiállítás Budapest és azon belül a 22. kerület egyedülálló muzeális emlékhelye, ahol a látogatók megismerkedhetnek az egykori lakók mindennapjaival, életük színtereivel Budafok és Tétény történetének elválaszthatatlan részét képezik az egykori barlang- és pincelakások. Egészen a közelmúltig tömegek laktak ezekben a kényszerűségből kialakított lakásokban, nehéz körülmények között. Mély udvarok még láthatók a kerületben sétálva, de a lakások mára már eltűntek. Napjainkban a fenntartó 22. Kerületi Önkormányzat és Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési központ felügyelete alatt működik a kiállítóhely, amely utolsó lakójának, özvegy Tóth Győzőné szobáját és konyháját, az albérlők lakrészét és a helyi kisiparosok szerszámait mutatja be látogatóinknak. Ha teheti, jöjjön és tekintse meg ezt a Magyarországon egyedülálló kiállítóhelyet! Várjuk önöket szeretettel!

Minden egész órában tárlatvezetéssel várja Önöket Appel Péter és Terestyák Tamás

18:00 – Előadás Savoyai Jenő, a Habsburg Monarchia Atlasza izgalmas, kalandos életéről. Korának egyik legkiválóbb stratégája, egész Európa egyik legbefolyásosabb embere.

„Ez a fiatalember idővel azok közé kerül majd, akiket a világ nagy hadvezéreiként tisztelünk.” -Badeni Lajos

Előadó: Terestyák Tamás

Kreatív Kézműves foglalkozás 17 órától Orisek Judittal, melyen Szent Iván éji lámpásokat lehet majd készíteni.