A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

Bájoló - a Borbély Mihály Polygon lemezbemutató koncertje

2022. június 25. 19:00 – 20:15
zene

Borbély Mihály – szaxofon, tárogató, klarinét, basszusklarinét, fujara
Lukács Miklós – cimbalom
Dés András
– ütőhangszerek

A trióként is működő zenekar a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus-, eMeRTON-, Szabó Gábor- és Liszt-díjas, Lovagkereszttel kitüntetett, a Vujicsics együttes tagjaként pedig megosztott Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály legújabb formációja. A rendkívül sokoldalú cimbalmos, Lukács Miklós és az egyéni hangú Dés András ütőhangszeres ideális partnereknek bizonyultak egy különleges zenei hangzás kialakításában.

Kamarazenei igényességű, egyszer melankolikus és elgondolkodtató, máskor vibráló és sodró lendületű improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán zenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárszenei elemekkel. A rendhagyó hangszerösszeállítású együttes előadása kivételesen sokszínű és gazdag, ugyanakkor egységes zenei világgá formálódik koncertjeiken.

Résztvevők száma max. 50 fő