A szívre kattintva hozzáadhatja a programot a kedvenceihez. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.

ALDO MANUZIO és a modern könyv születése

Folyamatos program (2022. június 25. 16:00 – 2022. június 26. 02:00)
kiállítás
tárlatvezetés

Festina lente! Lassan siess – tanították már az ókori szerzők is, akiktől egy velencei nyomdász magáévá tette az igényes, jó munka mottóját. Aldo Manuzio szövegei a hajóhorgony megbízhatóságával és a delfin sebességével segítik az olvasót, hogy közelebb kerüljön az antikvitás és a reneszánsz legfontosabb szövegeihez. Tekintse át kiállításunkon az OSZK régi könyveinek ritkaságait, és legközelebb – amikor kézbe vesz egy könyvet, hogy olvasgasson egy jót –, gondoljon hálával Aldo Manuzióra! 

A kiállítás folyamatosan látogatható a tárlatvezetéseket megelőző 15 percig, de a kiállítótérben állományvédelmi okokból egyszerre legfeljebb 10 látogató tartózkodhat. Az esetleges várakozás idejére az előtérben kitűzőkészítésre és digitális tartalmak böngészésére lesz lehetőség.

Tárlatvezetések: 17:00, 20:30, 22:30, 01:00 – „Kérjük vigyázzanak, a könyvek záródnak!” Látványtárlatbontás régikönyves kommentárral.

Helyszín: VI. szint, Régi Nyomtatványok Tára