Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2022. június 25. 20:00 – 20:45
  • attrakció
  • előadás
A Vívómúzeumban megrendezett korhű párbajok a Múzeumok Éjszakájának minden évben a legsikeresebb programjai, méltán, hiszen egy közel 100 éves… Tovább
2022. június 25. 22:00 – 22:45
  • attrakció
  • előadás
A Vívómúzeumban megrendezett korhű párbajok a Múzeumok Éjszakájának minden évben a legsikeresebb programjai, méltán, hiszen egy közel 100 éves… Tovább
2022. június 25. 23:00 – 2022. június 26. 02:00
  • attrakció
  • egyéb
  • kreatív foglalkozás
Éjszakai (párbajtör)vívó-maraton az ország legrégebbi vívótermében. Minden érdeklődőt, nézőt és résztvevőt egyaránt szeretettel várunk!

Az ország legrégebbi vívótermében kialakított Vívómúzeum a Puskin Mozi felett, közel az Astoriához található.

A közel 100 éves OSC (1957 előtt BEAC, Bp. Haladás, január óta pedig Egyetemi Vívó Club) vívóterem és a Vívómúzeum nem csak részben korhű, hagyományos berendezés és az ott fellehető tárgyi emlékek miatt érdemes megtekintésre, de olimpiai és világbajnokok sorát adta a vívósport számára, elég csak Kulcsár Győző, Juhász Katalin, Dömölky Lídia, Sákovics József, dr. Kausz István, dr. Nemere Zoltán, Gyuricza József, dr. Hámori Jenő és dr. Osztrics István nevét említeni, illetve olyan legendás edzők is dolgoztak itt, mint a világ vívósportjában is maradandó nyomot hagyó dr. Gerentsér László, dr. Bay Béla, Vass Imre, Szabó László. Sákovits József.

A Múzeumok Éjszakája alkalmából a ma is működő vívóteremben ismét megtekintehtő ninden évben népszerű progarmunk - immár két időpontban - egy korhű párbaj megjelenítése, majd napkeltéig a bátor jelentkezők vívómaraton keretében tehetik próbára ügyességüket és kitartásukat.   

https://www.facebook.com/vivomuzeum

 

 

Párbaj a Vívómúzeumban