A Varga Márton Múzeum az KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium múzeuma.

A Varga Márton Múzeum az iskolaalapító Varga Márton életét, iskolai és közéleti munkásságát, valamint az iskola történetét mutatja be az 1906-tól napjainkig terjedő időszakig. Helyet kapott a Múzeumban sok helytörténeti, kerttörténeti fotó, dokumentum és audiovizuális oktatástörténeti eszköz bemutató is. Kiemelt szerepet kapott a kertészet, kertépítészet és földmérés régi eszközeinek bemutatása. Archív fotók és filmek bemutatásával lehet megismerni az iskola és a kertész, földmérő szakma történetét.

Alapadatok:

  • a Múzeum alapításának éve 2016, az Iskola alapításának 110. évfordulóján
  • alapterülete 113 m2, 3 terem
  • 1928-ban Varga Márton tervei alapján készült az ország első „Japáni kertje”, melynek eredeti terve és egy 1928-as kisfilm is látható a Múzeumban.
  • A Japánkert az Iskola és a Múzeum részeként megtekinthető
  • általános nyitva tartás hétfőnként 9-16 óráig. Csoportosan is látogatható, egyéb időpontokban, előzetes bejelentkezés és időpontegyeztetés alapján.

A múzeum az iskola 1. emeletén található, nem akadálymentesített!

A Múzeumok Éjszakája napján 12-24 óráig a Japán kert pedig 12-22 óráig látogatható.

 

 

Programjaink

A szívre kattintva add hozzá a programot a kedvenceidhez! A kedvencek menüpontban rendezhetők, nyomtathatók, vagy e-mailben is elküldhetők a kiválasztott programok.
2021. június 26. 12:00 – 23:00
  • tárlatvezetés
Az iskola Japánkertjének megtekintése után, minden egész órában tárlatvezetés keretében kalauzoljuk el a látogatókat az iskola történetét bemutató… Tovább