Szentkúti Vasúttörténeti Emlékhely Petőfiszállás vasútállomáson

A vasúttörténeti kiállítás a felvételi épület utca felőli bejáratán át közelíthető meg. A helyiségekben a vasúti szakmákat: pályafenntartási, vontatási-gépészeti, forgalmi szakszolgálatok munkáját mutatják be dokumentációkkal, munkaeszközökkel, szerszámokkal, egyenruhákkal. Láthatók még az utazással kapcsolatos tárgyak, melyek visszahozzák a 70-80-as évek hangulatát. A forgalmi és állomásfőnöki iroda szakmai berendezésein túl látható a szolgálati lakásként használt hálószoba és konyha korhűen berendezve a korra jellemző használati tárgyakkal. A terepasztalon egy falu elevenedik meg, melyet körbe fut a vasút. A vasúton és közúton egyaránt a 70-es éveket jelenítettük meg a kornak megfelelő járműparkkal.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2024. június 22. 18:00 - 23:00
  • egyéb
  • kiállítás
A vasúttörténeti kiállítás a felvételi épület utca felőli bejáratán át közelíthető meg.  A helyiségekben a vasúti szakmákat: pályafenntartási,… Tovább