A Reimann Bányászattörténeti Miniverzum Dorog központjában, autentikus környezetben, a műemléki védelem alatt álló, egykori Reimann-altáró szomszédságában került kialakításra.

Célunk, hogy egyesítsük az információátadást az élményszerű bemutatással, a „szórakoztatva tanulás” koncepció mentén. A kor kihívásainak megfelelve interaktív elemek segítségével, de a
bányászati hagyományokat tiszteletben tartva hoztuk létre kiállításunkat.

A kétszintes épület emeleti részén a falfelületekre vetített hangulatképek, archív felvételek megtekintésével kezdhetik a túrát a látogatók. Dorog és térsége táji-, földrajzi megismerésében az 1:2666 méretarányú terepasztal nyújt segítséget.

A földszinti részen VR-szemüvegeken keresztül nyerhetnek bepillantást a bányászat fortélyaiba a látogatók.
A miniverzum fő attrakciója a 3D nyomtató segítségével készült, egyedi méretarányú makettek. Az interaktív és multimédiás elemeket tartalmazó modellek által a Dorogi-medence szénbányászatának jelentős mozzanatai kerülnek bemutatásra.
A szimbolikus tárnafolyosóban lehetőség nyílik a bányászok helyébe lépni: eredeti eszközökkel, relikviákkal készíthetnek fotókat a látogatók. A bányászmúlt megidézését korabeli telefonokon hallható visszaemlékezésekkel, interjúkkal színesítjük a kiállítás különböző pontjain.

A látogatás végállomásaként a 36 km hosszú Dorogi altáró egy rövid, 18 méteres szakaszán berendezett bányász életképpel fejeződik be a múltidézés.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Állandó kiállítás
  • egyéb
A földszinti részen VR-szemüvegek segítségével nyerhetnek bepillantást a bányászat fortélyaiba a látogatók.A valós helyszíneken készült, 360 fokban… Tovább
Folyamatos program (2024. június 22. 18:00 - 23:00)
  • gasztronómia
A rendezvény ideje alatt lehetőség van étel és ital vásárlására, a PG's BBQ & Grill Garden standjánál.
Folyamatos program (2024. június 22. 18:00 - 21:00)
  • kreatív foglalkozás
Egyénileg, tárlatvezetésen kívül is lehetőség van a gyermekfoglalkozáson való részvételre.Ennek keretén belül a gyerekek Konczé Erikával… Tovább
Folyamatos program (2024. június 22. 18:30 - 22:15)
  • tárlatvezetés
A tárlatvezetések időtartama 45 perc.Az egyes csoportok maximális létszám kerete: 15 főMinimum korhatár: nincsElőzetes regisztráció nem szükséges,… Tovább