A Pécsi Egyetemtörténeti Gyűjtemény a Pécsi Tudományegyetem és jogelőd intézményeinek történetével kapcsolatos dokumentumokat, tárgyakat, fényképeket gyűjt. Kiállításainkon az egyetemtörténet egy-egy szeletét tárjuk a látogatók elé.

Idei kiállításunk Pécs - Debrecen - Szeged. Klebelsberg Kuno és a magyar felsőoktatás címmel tekinthető meg a gyűjtemény időszaki kiállítóterében.

A Múzeumok Éjszakáján tekinthetőek meg a PTE Műszaki és Informatikai Karának belsőépítész hallgatóinak tervei, az egyetemi múzeum kiállítótereit gondolták újra munkáikban.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Időszakos kiállítás
  • kiállítás
A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának belsőépítész hallgatói által készített tervek kiállítása az egyetemtörténeti múzeum belső… Tovább
Időszakos kiállítás
  • kiállítás
Pécs - Debrecen - Szeged. Klebelsberg Kuno és a magyar felsőoktatás című időszaki kiállítás megtekintése. A tárlókban változatos dokumentumtípusok –… Tovább