Az Országos Meteorológiai Szolgálat idén kizárólag szabadtéren várja a meteorológia iránt érdeklődőket Pestszentlőrincen, a Marczell György Főobszervatóriumban.

A szabadtérnek köszönhetően védettségi igazolvány nélkül látogatható az esemény.

 

 

Barangolás a meteorológia világában

Az Országos Meteorológiai Szolgálat idén szabadtéri programokat tervez, hogy a vírushelyzet miatti korlátozások se szabjanak gátat az ismeretek megszerzésének. A pestszentlőrinci obszervatórium meteorológiai tanösvényén a látogatók megismerkedhetnek egy hagyományos műszerkert mérőeszközeivel, valamint a jelenleg használt legmodernebb mérési eszközökkel és a kalibráló laboratóriummal. Megnézhetik, hogyan működik a rádiószonda elengedése és a Levegőtisztaság-védelmi Referencia Központ munkájába is betekintést nyerhetnek.

A gyerekeknek is készülünk néhány játékos feladattal, amelyből a játékos kedvű felnőtteknek sem kell kimaradniuk.

Esős időjárás esetén a rendezvény lemondásra kerülhet, melyről legalább két nappal korábban tájékoztatást adunk.

Az obszervatórium 12 és 21 óra között tart nyitva.

A látogatás regisztrációhoz kötött, jelentkezni az https://events.met.hu/muzej oldalon lehet.

Korlátozott számban, a szabad helyek függvényében a helyszínen is lesz lehetőség regisztrálni.

Programjaink

A szívre kattintva add hozzá a programot a kedvenceidhez! A kedvencek menüpontban rendezhetők, nyomtathatók, vagy e-mailben is elküldhetők a kiválasztott programok.
2021. június 26. 12:00 – 21:00
  • gyermekprogram
A gyerekeknek és a játékos kedvű felnőtteknek egy kis játékkal is készülünk. Tesztek, találós kérdések és egyéb gondolkodtató feladatok mellett egy… Tovább
2021. június 26. 12:00 – 19:00
  • tárlatvezetés
Az érdeklődők végigsétálhatnak a meteorológiai tansövényen, ahol megismerkedhetnek a múlt és a jelen meteorológiai műszereivel és a mérések… Tovább