A látogatók betekintést nyerhetnek a Dombóvári vasúti csomópont múltjába.

Az épületben a korábban raktárként használt helyiségeket kiállítóhelyekké alakítottuk:

• LEGO szoba, egykori irányítópont, óvóhely – az épület eredeti funkciójával ismerteti meg a látogatót

• Beles Lajos es dr. Mayer József Emlékszoba - a kiváló vasúti szakemberek, oktatók, műgyűjtők munkásságának állítanak emléket.

• Ezen kívül a kiállításon fellelhetők mozdonytáblák, oktatási eszközök, mozdonyórák, valamint különböző szakkönyvek, utasítások, egyéb szolgalati iratok, melyek a vasutasság munkájához, múltjához kapcsolódnak.

Az új kiállítás lehetőséget biztosít a vasút megjelenésének, Dombóvár vasúti csomóponttá, s vele „Vasutas várossá” válásának, a környéket is jelentősen befolyásoló településformaló, társadalomalakitó, gazdaságélénkítő szerepének bemutatására.

A látogató csoportokat tapasztalt nyugdíjas kollégák kísérik körbe a tárlaton, de lehetőség van egyénileg is egy – egy helyiségben elidőzni és elmerengeni a múlt vasútján.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Folyamatos program (2024. június 22. 18:00 - 22:00)
  • egyéb
  • kiállítás
A látogatók betekintést nyerhetnek a Dombóvári vasúti csomópont múltjába. Az épületben a korábban raktárként használt helyiségeket kiállítóhelyekké… Tovább