A múzeum Várpalotán, a városközpontban található Thury-várban működik, mely a Szabadság téri buszmegállótól mindössze pár perc sétányi távolságra áll. Közvetlen autóbuszjárat közlekedik Várpalota és Budapest között, vonattal pedig a Budapest-Szombathely vasútvonal mentén közelíthető meg. Személygépkocsival a város a 8-as számú főúton érhető el.

A múzeum a Thury-vár 2. emeletén található, a program is kerül megrendezésre.

Gólpassz minden szinten

A program a Vegyészeti Múzeum és a Pannon Egyetem, Mérnöki Kar, Természettudományi Központ, Környezeti és Szervetlen Fotokémia Kutatócsoport munkatársainak közreműködésével valósul meg. A szervezésben segítők a Városszépítő és Védő Egyesület tagjai.

A látogatókat a gyülekező után egy rövid múzeumi labdakereső sétára invitáljuk, mely során a labdakészítéshez kapcsolódó kiállítási anyagokkal ismerkedhetnek meg. Ezt követően a fiatal és játékos kedvű érdeklődőket hívjuk egy kis labdazsonglőrködésre.. 

A Pannon Egyetem munkatársainak részvételével 3 bemutatói lesz: Elsőként egy látványos bemutatóra kerül sor, mely során megismerkedhetünk egy focista napjával a kémia varázslatainak a segítségével, Szabóné Dr. Bárdos Erzsébet egyetemi docens és munkatársa közreműködésével. A következő bemutató a "Gólpassz a jövőbe, avagy a vízzel hajtott autóról, a lebegő vonatról lesz szó. A bemutatót Korim Tamás egyetemi docens tartja. Végül pedig Dr. Varga Csilla bemutatójával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, melynek címe: Pattanj rá!

A meghirdetett programok ingyenesen látogathatók.

A meghirdetett program menete:

17.15-től gyülekező a vegyészeti Múzeumnál (Thury-vár 2. emelet)

17.30-tól múzeumi séta, labdazsonglőrködés

18.00-tól látványos bemutató: A focista egy napja kémiai varázslatokkal

19.15-től bemutató "Gólpassz a jövőbe, avagy vízzel hajtott autó, lebegő vonat" címmel

19.45-től bemutató "Pattanj rá!" címmel

 

 

 

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2024. június 22. 17:30 - 17:50
  • attrakció
A látogatókat a gyülekező után egy rövid múzeumi labdakereső sétára invitáljuk, mely során a labdakészítéshez kapcsolódó kiállítási anyagokkal… Tovább
2024. június 22. 18:00 - 18:50
  • attrakció
A Pannon Egyetem munkatársainak részvételével 3 bemutatói lesz: Elsőként egy látványos bemutatóra kerül sor, mely során megismerkedhetünk egy focista… Tovább
2024. június 22. 19:15 - 19:45
  • egyéb
Bemutató a "Gólpassz a jövőbe, avagy a vízzel hajtott autóról, a lebegő vonatról lesz szó. A bemutatót Korim Tamás egyetemi docens (Pannon Egyetem)… Tovább
2024. június 22. 19:45 - 20:15
  • egyéb
"Pattanj rá!" címmel Dr. Varga Csilla (Pannon Egyetem) bemutatója, amely a fociöröm-hulladék- újrahasznosítás témáról szól.