Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2022. június 25. 19:00 – 20:00
  • attrakció
  • előadás
  • újragombolt hagyományok
A Petró-házban nemrégiben megnyílt Tűzzel-vassal című kiállításhoz kapcsolódóan vívásbemutatót tart a Miskolci Magyar Szablyavívó Iskola.
Folyamatos program (2022. június 25. 17:00 – 2022. június 26. 01:00)
  • tárlatvezetés
A Miskolci Galéria – Petró-házban márciusban megnyílt Tűzzel-vassal című kiállításban minden egész órakor tárlatvezetést tart Módis Péter és Hazag… Tovább

Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria – Petró-ház

A Miskolci Galéria tagintézménye a Petró-ház néven ismert kiállítóhely 1927-ben épült fel. Petró Sándor az épület tulajdonosa, egy híres orvos volt, aki egy országosan ismert, modernül felszerelt magánrendelőt működtetetett. Ez a praxis teremtette meg az alapot ahhoz, hogy műgyűjtő tevékenységet folytasson.

Az orvos gazdag hagyatékot hagyott maga után, mely a Herman Ottó Múzeum gyűjteményét gyarapította.

A lakóépület a város tulajdonába került. Az épületet Krisztik Pál építész tervei alapján a földszintes épületből emeletes, tetőtérrel ellátott épületté alakították. Az első kiállítást 1992-ben nyitották meg benne.