A budapesti Makovecz Központ és Archívum eredetileg családi háznak épült: Makovecz Imre magának és a feleségének építette. A beköltözést már nem érhette meg, ám a sorsára váró épület ma mégis betöltheti feladatát - ha nem is a Mester fizikai valójának, de szellemi nagyságának ad otthont.
A ház, mint önálló lény, mintha sejtette volna mi lesz feladata: nem a hétköznapok tanúja lesz, hanem őrzője egy géniusz munkásságának és szellemiségének.

Nyitvatartásunk alatt vezetett sétákkal a kedves érdeklődőket, melyek alkalmával bemutatjuk a Makovecz Központ és Archívum épületét, kiállításainkat és tevékenységünket, valamint a rövidfilmjeinken keresztül betekintést nyerhetnek Makovecz Imre szellemi hagyatékába is.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Időszakos kiállítás
  • kiállítás
A Nagyböjtben kezdődő, János napon át a nyár végéig tartó kiállításunknak különleges állomása Szabó Marianne textilművész kiállítása. A növénymintás… Tovább
Folyamatos program (2023. június 24. 14:00 – 21:00)
  • kiállítás
  • tárlatvezetés
Nyitvatartásunk alatt vezetett sétákkal várjuk a kedves érdeklődőket, melyek alkalmával bemutatjuk a Makovecz Központ és Archívum épületét,… Tovább