A Magyar Zene Háza, ahol a zene mindenkié! Sokszínű programkínálatunkkal a zene számtalan élményét tárjuk fel látogatóink előtt, legyen az egy kiállítás, egy koncert, egy közös zenélés, éneklés, táncolás, egy izgalmas zenepedagógiai foglalkozás, vagy szabadegyetemi előadás.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Zene Háza idén is részese a Múzeumok éjszakája június 22-i programjának, a Ház állandó kiállítása – Hangdimenziók – zenei utazások térben és időben –, a Kreatív Hangtér és a Hangdóm-vetítések éjszakába nyúlóan látogathatók, de ezek mellett az érvényes Múzeumok éjszakája-karszalaggal nálunk több koncert, dj-szett, ráadásul meglepetés pop-up események is megtekinthetők, élvezhetők. A most nyílt – és máris nagyon népszerű új időszaki tárlat, a – Dívák & Ikonok kiállítás érvényes MÉ-karszalaggal 20%-os kedvezménnyel látogatható. 

 

A Zene Házában a remek kiállítások mellett igen különleges élő fellépések lesznek a 18:00-órai Múzeumok éjszakája nyitvatartás során. A többször is megszólaló zenés flashmobok mellett 18:00-tól a Koncertteremben Cselló XXL címmel egy tényleg maxi csellókoncerten vehetünk részt, a színpadon 11 csellós húzza a vonókat, ilyet még aligha láttunk, szóval rögtön egy nehezen kihagyható koncerttel indul a program. 19:00-től az Előadóteremben A barokktól a bossa nováig címmel vehetünk részt egy zenetörténeti utazáson, koncert és ismeretterjesztés formájában. Kontinenseken, századokon és stílusirányzatokon átívelő műsor mellett a nem mindennapi hangszerpárosítás – oboa és gitár – is garancia arra, hogy egy igazán különleges, a legnagyobb zenei ínyencek számára is valódi csemegét jelentő koncert elébe nézünk. Szintén érvényes Múzeumok éjszakája karszalaggal látogatható a DJ Palotai emlékest, a Szabadtéri színpadnál a nemrég elhunyt legendás magyar DJ-re, Palotai Zsoltra, DJ Palotaira emlékező dj-szett-sorozat, amelyen DJ Ren, DJ Mango és DJ Titusz váltja egymást a lemezjátszók mögött.

 

Koncertes menetrend: 
18:00 - 19:00 Cselló XXL

19:00 - 20:00 A barokktól a bossa nováig
19:30 – 23:59 DJ Palotai emlékest – DJ Ren, DJ Mango, DJ Titusz
+ zenés flashmobok az este során a ház tereiben

 


A Múzeumok Éjszakája eseménysorozat idén is országszerte várja hagyományos és extra programokkal a látogatókat. A teljes programsorozatra érvényes jegyet a szokásos felületeinken lehet megvásárolni, a karszalagot pedig az épületben lehet átvenni. A beengedés érkezési sorrendben történik. A megvásárolt karszalagok a rendezvény napján érvényesek a budapesti múzeumokba is.


A megvásárolt belépőjegyekkel a Magyar Zene Házában az alábbi programokon vehet részt:
Hangdimenziók – Zenei utazások térben és időben című állandó zenetörténeti kiállításunk
• a Hangdóm-vetítéseink
• a hangszercsodákat kipróbálhatóvá tévő Kreatív Hangterünk is látogatható a múzeumok és kiállítások szerelmeseinek

• és a fent sorolt koncertek, DJ-szettek.

 

A most nyílt – és máris nagyon népszerű új időszaki tárlat, a – Dívák & Ikonok kiállítás érvényes MÉ-karszalaggal 20%-os kedvezménnyel látogatható, amely csak a helyszíni jegyvásárlásnál érvényesíthető, és a kiállítás befogadóképességének erejéig. 

Látogatási információk:

Nyitás: 18:00 óra
Zárás: 24:00 óra

Hangdimenziók állandó kiállítás, utolsó beengedés: 22:00 (fejhallgatók függvényében)
Hangdóm, utolsó beengedés: 22:30
Kreatív Hangtér, utolsó beengedés: 22:00

Dívák & Ikonok kiállítás: a jegyek pontos időpontokra szólnak, karszalag nélkül teljes áron is látogatható, MÉ-karszalaggal 20% kedvezmény, utolsó beengedés: 21:30


A ruhatár használata ingyenes és a kiállítások, rendezvények látogatása esetében kötelező. A csomagokat, bármilyen méretű hátizsákot, esernyőt és táskát kötelező a ruhatárban elhelyezni. Az online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az előadás napján. Kérjük Önöket, hogy parkolójegyeiket érvényesítsék a Magyar Zene Háza információs pultjánál a koncert előtt. Az ajánlat egyéb parkolási kedvezményekkel nem összevonható.

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2024. június 22. 18:00 - 19:00
  • zene
Mi szólhat jobban egy csellónál? Még több cselló! Ezen a koncerten többféle összeállításban hallhatunk eredeti csellóegyüttesre komponált műveket,… Tovább
2024. június 22. 19:00 - 20:00
  • zene
Az elmúlt két évhez hasonlóan a Magyar Zene Háza idén is részese a Múzeumok Éjszakája programjának: június 22-én a Ház kiállításai éjszakába nyúlóan… Tovább
Folyamatos program (2024. június 22. 19:30 - 2024. június 23. 0:00)
  • zene
A Múzeumok Éjszakája keretén belül ingyenes Szabadtéri színpad-os programsorozattal emlékezünk Palotai Zsoltra, DJ Palotaira, a nemrég elhunyt DJ-re… Tovább