Laczkó Dezső Múzeum – Hősök kapuja

A Laczkó Dezső Múzuem vári kiállítóhelyei, Tűztorony, Hősök Kapuja, Várbörtön is izgalmas proramokkal várják az érdeklődőket Múzeumok Éjszakáján.

Tűztorony

Veszprém város legmagasabb pontján áll a Vár egyetlen, a középkorból megmaradt tornya, a barbakán, a mai Tűztorony, ami 48 méter magas, így egyedülálló kilátással gyönyörködteti a szemet és madártávlatból teszi megismerhetővé a város épített és természeti környezetét.

Hősök Kapuja

Az 1939-ben felavatott és 2013-ban felújított Hősök Kapuja kiállítóhelyen a látogatók helytörténeti ismeretekkel gyarapodhatnak, megismerkedhetnek az épület történetével, eredeti funkciójával és városunk történelmének sorsfordulóival.

Várbörtön

A Laczkó Dezső Múzeum talán legizgalmasabb látványossága veszprémi Várbörtön mínusz harmadik szintje. Az 1858-tól működő börtön az utolsó várbörtönként zárta kapuit 2003-ban. Az „Élet a mínusz harmadikon, Várbörtön a 21. században” kiállítás ezt az időszakot öleli fel és ismerteti. Fedezze fel a mínusz harmadik szint titkait!

 

 

 

 

Török kori hangulat vár a Hősök Kapujánál

Belépő a Hősök Kapujába:

Felnőtt: 990.-Ft

Gyerek: 500.- Ft

Családi: 2.000.- Ft 

6 éves korig ingyenes

 

Tűztorony: Csak a Múzeumok Éjszakáján 300 Ft

A Laczkó Dezső Múzeumban (Erzsébet sétány 1.) MINDEN jegy típus megvásárolható, míg a Hősök Kapuja Infó pultnál csak a Hősök Kapuja és Tűztorony belépő váltható meg.

 

Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
Állandó kiállítás
  • tárlatvezetés
Zseblámpás vezetések a következő időpontokban a Tűztoronyban: 21:00, 21:30, 22:00, 22:30, 23:00 
Időszakos kiállítás
  • tárlatvezetés
A Várkapu boltnál Debreczeny Zoltán tart tárlatvezetést Nagy Gergely gitárművésszel 18:00, 19:00, 20:00 órakor