Programjaink

A kiválasztott programot hozzáadhatja a kedvenceihez, ha a program címére, majd a program oldalán a narancssárga szívre kattint. A Kedvencek menüpontban rendezhetők és kinyomtathatók a kiválasztott programok.
2022. június 25. 18:30 – 19:15
  • tárlatvezetés
Pápai Emese művészettörténész kurátori tárlatvezetése az újrarendezett Kovács Margit Állandó Kiállításban Az idei Múzeumok Éjszakáján egy megújult, a… Tovább
2022. június 25. 19:00 – 21:00
  • gyermekprogram
  • kreatív foglalkozás
Tarts velünk egy izgalmas kalandra és ismerd meg Kovács Margit keramikus művész varázslatos világát.   INFORMÁCIÓK A HELYSZÍNEKRŐL ÉS A… Tovább
2022. június 25. 21:00 – 21:45
  • tárlatvezetés
Pápai Emese művészettörténész kurátori tárlatvezetése az újrarendezett Kovács Margit Állandó Kiállításban Az idei Múzeumok Éjszakáján egy megújult, a… Tovább

Kreszta-ház, Kovács Margit Állandó kiállítás

A Múzeumok Éjszakáján ismét minden életre kel a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállítótereiben is. Interaktív tárlatvezetések, előadások, koncertek, kiállításmegnyitó, gyermekprogramok és sok más érdekesség várja az érdeklődőket június 25-én.

Programajánló (a teljesség igénye nélkül):

Az Apátúr-házban a Karzat Színház MESTER TÉR – Utcaszínház és játéksor interaktív programja keretében ismerhetik meg az érdeklődők régi magyar mesterségeket, majd a Musica Historica együttes borbemutatóval egybekötött koncertjét élvezhetik.

Az Esterházy-palotában a Sírhalomtól a halomsírig című kiállításról és régészeti ásatásainkról tudhatnak meg érdekességeket régész-muzeológus munkatársaink tolmácsolásában, illetve betekintést nyerhetnek a zsidó hagyomány szerinti esküvő kulisszái mögé is. A jó hangulatról az este további részében Ephemere Duó & Stummer Márton gondoskodik, a koncert szünetében pedig kóser borkóstolón vehetnek részt vendégeink.

A Fruhmann-házban Agyagmíves IPARkodás várja a kisebbeket, és a hagyományos táncház sem maradhat el, melyet idén a Szigetközi Csutora Hagyományápoló Egyesület prezentál.

A Kreszta-házban az újrarendezett Kovács Margit Állandó Kiállítás tárlatvezetéseire invitáljuk a kerámia szerelmeseit, valamint nyomozójátékkal várjuk a gyerekeket.

A Magyar Ispitában Schwéger Zsófia Belső tér című kiállításának tárlatbemutatással egybekötött megnyitója várja a kortárs művészet iránt érdeklődőket, illetve tárlatvezetőink kalauzolásával megismekedhetnek az épület történetével is.

A Püspöki udvarbíróház ad helyet a Győr a haza szolgálatában című időszaki kamaratárlatnak, ahol tárlatvezetés keretében érdekességeket tudhatnak meg a győri hadiipar múltjából, valamint a Borsos Miklós Állandó Kiállításban barangolva megismerhetik a művész érdekes életútját és alkotásainak inspirációs hátterét, de az interaktív társasjátékot sem érdemes kihagyni.

A Patkó Imre Gyűjtemény egyéni felfedező kalanddal várja a családokat, valamint az este folyamán egy művész-művészettörténész pár szubjektív tárlatvezetése nyújt betekintést a művek egyéni értelmezési lehetőségeibe.

A Várkazamata-Kőtár kínálata a római időkbe repít vissza minket, ahol a tárlatvezetések és gyerekprogramok mellett történelmi divatbemutatón is részt vehetünk. Kizárólag felnőtteknek szóló programunk a Római birodalom szexualitásáról rántja le a leplet.

A Zsinagóga ismét megnyitja kupoláját az érdeklődők előtt, valamint zenés tárlatvezetés keretében Ország Lili műveivel ismerkedhetnek meg látogatóink.

 

INFORMÁCIÓK A HELYSZÍNEKRŐL ÉS A BELÉPŐJEGYEKRŐL

RÓMER FLÓRIS MŰVÉSZETI ÉS TÖRTÉNETI MÚZEUM

9022 Győr, Liszt F. u. 11. (főépület)

Tel.: +36/20/425-2572 www.romer.hu

 

Belépőjegy:

A Múzeumok Éjszakája minden programjára és kiállítóhelyére érvényes a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállítóhelyein:

felnőtt napijegy: 1 500 Ft

kedvezményes napijegy: 750 Ft

 

ELŐVÉTELES JEGYÁRUSÍTÁS 2022. június 21-től:

ESTERHÁZY-PALOTA /9021 Győr, Király u. 17./*

 

JEGYÁRUSÍTÓ HELYEK:

2022. június 25-én 17.30-tól

1. APÁTÚR-HÁZ /9022 Győr, Széchenyi tér 5./

2. ESTERHÁZY-PALOTA /9021 Győr, Király u. 17./*

3. FRUHMANN-HÁZ /9022 Győr, Kiss János u. 9./*

4. KRESZTA-HÁZ /9021 Győr, Apáca u. 1./*

5. MAGYAR ISPITA /9022 Győr, Nefelejcs köz 3./*

6. PÜSPÖKI UDVARBÍRÓHÁZ /9021 Győr, Apor Vilmos püspök tere 2./*

7. VASTUSKÓS HÁZ /9022 Győr, Széchenyi tér 4./*

8. VÁRKAZAMATA–KŐTÁR /9022 Győr, Bécsi kapu tér 5./*

9. ZSINAGÓGA /9025 Győr, Kossuth L. u. 5./*

 

Kapunyitás: 17.30 (Kivéve: Apátúr-ház – 17.00)

 

*bankkártyás fizetésre is van lehetőség

 

Kedvezményes jegy:

nyugdíjas (érvényes igazolvánnyal) • 70 év felettiek • pedagógus (érvényes igazolvánnyal) • diák (6. életévének betöltésétől 26. életévének betöltéséig, érvényes diákigazolvánnyal)

Ingyenes:

6. életévét be nem töltött kiskorúaknak • a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény 4. § a) pontja szerinti fogyatékos személy és annak egy fő kísérője • a Győri Múzeumbarátok Köre tagok számára (érvényes igazolvánnyal) • Ukrán menekült státuszt igazoló okmánnyal vagy útlevéllel rendelkezőknek

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a programokon való részvételre csak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum helyszínein megváltott jegyek jogosítanak! Máshol váltott Múzeumok Éjszakája belépőt nem áll módunkban elfogadni! Megértésüket köszönjük!

 

A programok és kiállítóhelyek csak az érvényben lévő járványügyi szabályok betartásával látogathatók!

A programváltozás jogát fenntartjuk.